tisdag 8 mars 2011

Sjukdomar som ökat sedan 1950-talet genom större konsumtion av gluten och mejerier


En sammanställning av sjukdomar (välfärdssjukdomar) som har accelererat sedan 1950-talet genom att  konsumtion av gluten, mejeriprodukter och kött ökat.

Följande sjukdomar har sammanställts i västvärlden och är relaterade till det moderna spannmålet och dom tillsatser av rent gluten som skadar tarmen (celiaki) ger detta en svält på alla viktiga näringsämnen, vitaminer, mineraler och spårämnen som krävs för att kroppen ska fungera normalt och överleva.

En skadad tarm är även öppen för påverkan av bakterier, svamp,med mera, en ökad sockerkonsumtion är inte bra för tarmen och ger även ett lägre pH-värde i kroppen och surheten gynnar svamptillväxt.

En skadad tarm är extra känslig för onaturliga tillsatsämnen/färgämnen i maten. Läkemedelsbolagen och läkarkåren tjänar enorma belopp varje år på alla dessa följdsjukdomar. Att man vill påstå att bara 1 % av befolkningen har glutenintolerans/celiaki är också
för att spara in på det kostbidrag som annars måste betalas.(den tid då kostbidrag betalades ut).

Sanningen om hur många som skadats av gluten ligger troligen på över 50%...

Hade man valt att säga sanningen så hade det krossat en hel industrinäring från ax till limpa, det hade handlat om ett nederlag i mångmiljardklassen och en enorm förlust för läkemedelsbolagen.

Här följer ett utdrag:
Anemi (lågt blodvärde/blodbrist)
Järnbrist
Folatbrist
Zinkbrist
D-vitaminbrist
B12-brist
B-vitaminer brister generellt
C-vitaminbrist (skörbjugg)
Dåliga Hb-värden
Muskuloskelettala problem (muskelkramper, led-och skelettsmärta)
Alopecia samt Alopecia Areata (skallighet eller fläckvis håravfall) 
Stickningar i benen, ofrivilliga muskelryckningar (som orsakas av nervskador och låga kalcium)
Aftösa sår (sår i munnen)
Missade menstruationer
Benskörhet, urkalkat skelett (osteoporos) en sjukdom som försvagar ben och leder till frakturer. Detta beror på att 
personen har svårt att absorbera och omsätta tillräckligt med kalcium och D-vitamin.
Osteomalaci - ett mjukt skelett pga brister av bland annat zink och D-vitamin, zink har en avgörande effekt i mineraliseringsprocessen.
*Osteomalaci ar vuxenformen av Rakitis (Engelska sjukan). En utredning visar att dom barn som på 1950-60-talet diagnostiserades för Engelska sjukan har alla idag celiaki.
Missfall eller infertilitet.(spontana aborter)
Fosterskador, såsom neuralrörsdefekter (felaktig bildning i ryggraden) orsakas av dålig absorption av
näringsämnen som folsyra.
Tillväxt problem hos vissa barn, eftersom de absorberar inte tillräckligt med näringsämnen.
Cancer i tarmen (lymfom)
Sköldkörtelsjukdom (under eller överfunktion samt cancer)
Lupus
Reumatoid artrit
Depression
ADD symtom
ADHD
Damp
Autism
Typ 1-diabetes (även typ-2 fall finns påvisade)
Kroniskt trötthetssyndrom
Kraftiga humörsvängningar
Fibromyalgi
IBS (irriterad orolig tjocktarm-skadad slemhinna)
Chrons
Ulcerös Colit
Magsår, magkatarr (även problem sura uppstötningar)
Laktosintolerans (beror på skadad tunntarmsslemhinna)
Flytningar (ibland sveda, klåda vid urinering, påverkad slemhinna)
Analklåda (påverkad tarmslemhinna)
Candida (svampöverväxt i den skadade tarmen, i munhålan och underlivet)
Autism (fall finns påvisade där en glutenfri kost lindrat tillståndet)
Eksem (på kroppen och i hårbotten)
Psoriasis
Perifer neuropati
Dermatitis herpetiformis (hudceliaki- tarmens tillstånd återspeglas på huden)
Bukspänning 
Buksmärta, steatorré
Anemi - Folatbrist / järnbrist / perniciös
Artralgi eller artropati
Artritis - Reumatoid
Astmatiska-Astmaliknande besvär- Luftvägsbesvär
Migrän
Cancer i orofarynx, matstrupe, och tunntarm
Lymfkörtelcancer
Stroke (i tidig ålder)
Hjärtbesvär (dubbelslag, snabb puls eller långsam hjärtfrekvens)
Downs syndrom (konstaterat glutenintolerans/celiaki hos över 2/3 i en studie)
Enteropati-associerade T-cellslymfom
Hypertransaminasemia
IgA-brist
IgA-nefropati
Njursjukdom
Leversjukdom
Låg benmassa
Mikroskopisk kolit / kollagen kolit
Nervsjukdom och celiaki
Återkommande aftös stomatit
Sjögrens syndrom
Gravéssjukdom
Ulcerös Jejunoileitis
Gallblåsesjukdomar
Pulmonell hemosideros
Återkommande Perikardit
Sarkoidos
Schizofreni
Psykiska problem (depressioner, nedstämdhet, livsleda)
Alzheimers (demens)
Sklerodermi
Kongenital hjärtsjukdom
Cystisk Fibros
Dental-Emaljhypoplasi (emaljskador tänderna)
Dyspepsi
Epilepsiliknande anfall (med eller utan cerebral förkalkning)
Förändringar i Hjärnan-vita lesioner/fläckar
Blodsjukdomar (bl.a. leukemi)
Cerebellär atrofi
Kroniskt trötthetssyndrom (myalgisk encefalomyelit eller ME, PVS, post viralt trötthetssyndrom eller PVFS)
Ömhet till höger om naveln (dunkömhet) Ömheten sitter vid övergång mellan tunntarm och tjocktarm.Denna kan försvinna om man äter allergenfri mat och i vissa fall behövs även strikt glutenfri vegansk kost för att besvären helt ska försvinna.







2 kommentarer:

  1. Jätteintressant blogg, måste jag säga! Tack för att du skrev länken på min blogg. :) Nu kör vi glutenfritt hela familjen! Vi har ju flera stycken av dessa åkommor tillsammans, så det ska bli intressant att se om det blir någon skillnad. Vårt mellanbarn som haft tydliga tecken på ADHD (ej diagnos, men hans storebror har det), har redan lugnat ner sig rejält. :) Vi fick tipset att sluta med gluten från överläkaren som utredde storebror för ADHD.

    Jag har några frågor: Varför tror du att vissa läkare mörkar? (Jag känner många läkare som jobbar hårt för patienternas hälsa, och äter gluten, så jag har svårt att ta det till mig, att det skulle finnas sådana läkare.) Och staten är ju angelägen om att sjukvården inte ska kosta pengar, t ex mediciner och vill att läkarna förskriver billigare generika när sådan finns, framför originalen. Det hade blivit en enorm besparing om folk var friska. Skulle inte den bli större än förlusten för bagerier (som kunde gå över till glutenfritt och tjäna nästan lika mycket), läkemedelsindustrin osv som jag f ö tror staten skiter i? Du får gärna utveckla detta (har läst vissa av dina inlägg om detta men kanske inte alla), om det känns okej för dig.

    Och sen undrar jag om du har någon bra länk till var man kan läsa vad som egentligen händer i kroppen vid glutenintag och ADHD/autism. Min son har fysiska symptom som jag misstänker beror på nerverna (i händerna), och jag hade gärna velat förstå mer om hur han upplever sin kropp. Om det finns.

    Jag återkommer om hur det går för vår familj, när vi varit utan gluten ett längre tag. Spännande och tack återigen för att du bloggar om detta! :) Ska läsa alla dina inlägg.

    Aspergermamma

    SvaraRadera
  2. Hej igen!

    Jag vill gärna dela med mig hur maken blev (förmodligen) frisk från Crohns sjukdom. Han slutade med gluten och socker och tog mjölksyrebakterier, Vita Biosan. Han gjorde det eftersom han hade läst om en kille som druckit Vita Biosan och blivit frisk. Maken var jättesjuk i diarréer och hade ont i magen i början av sommaren och började ta cellgift. Nu är han bra i magen, har slutat med cellgifterna och läkarna undrar vad som hänt. Tillfrisknandet beror inte på medicinen, eftersom det inte brukar gå så fort med den. De ska titta över honom till våren igen. Hans magläkare hade trott att det skulle bli tvärt om, att han snabbt skulle bli sämre så därav cellgifterna, för att förhindra bortoperation av delar av tarmen. Det fick vi veta efteråt. Maken äter självklart fortfarande glutenfritt, liksom hela familjen.

    Återigen tack för en bra blogg! :)
    Mvh
    Aspergermamma

    SvaraRadera