Exponeringen för gluten har ökat sedan 50-talet, skadorna och följdsjukdomarna ökar hos befolkningen och det kryper allt längre ner i åldrarna...Celiaki blir en allt vanligare sjukdom.
Pizzeriorna har varit på stark frammarsch sedan 70-talet och mer än ofta används "Vetemjöl Special" i pizzadegarna, detta mjöl har en högre proteinhalt som ger den färdiga pizzan en hög halt av gluten. Den höga glutenhalten håller ihop degen bättre och gör det möjligt att göra pizzabotten tunnare.
Hur många i landet har inte ätit en pizza? Pizzaätandet har blivit fast etablerat hos yngre generationer...
Etableringar runt om i landet av hamburgerrestauranger som snart finns på varje ort och är populärt bland yngre och dom som enkelt behöver något snabbt, enkelt och mättande.
Hamburgerkedjorna "lockar" även dom dom minsta med en leksak i sin barnmeny...
Bensinmackarna erbjuder "bakeoff" som breder ut till snart varje mack, säg vilken bensinmack som inte kan servera en korv i bröd, eller en bamse kanelbulle med kaffe...vilket kan vara svårt för många att motstå...
Korvbrödet, pizzan och hamburgerbrödet innehåller höga halter av gluten....
Glutenintolerans, glutenkänslighet, celiaki, autoimmuna sjukdomar och allergi. Skadorna av gluten och processade mejerier visar sig allt längre ner i åldrarna. Vården behandlar bara kroppens symtom att något är fel, ingen föreslår kostbyte. Tarmskador ger näringsbrist, anemier och följdsjukdomar. Forskning pågår säger man...Vad kostar detta? Folk blir allt sjukare. Miljarder läggs i löner och till forskning som inte leder någon nämnvärd stans alls, mer än till kryptiska utlåtanden.
tisdag 8 mars 2011
Hamburgerkedjor - pizzerior - bensinmackar - Gluten - exponering
Etiketter:
allergier,
celiaki,
gluten,
glutenexponering,
glutenintolerans,
glutenkällor,
hamburgare,
histaminer,
korvbröd,
pizza,
sjukdomar,
skräpmat,
snabbmat,
vetemjöl special
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar