tisdag 8 mars 2011

Tillsättningen av extra gluten i den moderna brödindustrin

Micke Skribent
Jag ska dela med mig lite av mina utredningar av bageriernas roll i ökad ohälsa:

Redan på 50-talet byggdes kvarnar som "stålvalsade" (väldigt finmalt) högraffinerat spannmål rikt på skadligt gluten så att beståndsdelarna finfördelades mer än tidigare, vilket leder till ökad exponering för tarmen.

Man började också på 50-talet att tillsätta rent vetegluten (direkt skadligt för tarmen) utöver befintligt gluten i sina bakverk, vilket gav fina saftiga bakverk.

Vården märkte under 1970-talet att något hänt, ovanliga sjukdomar började dyka upp, men "eliten" en liten grupp valde att hålla käft när dom förstod orsakerna, dom och Läkemedelsbolagen såg istället till att tjäna på detta. Annars hade en hel industrinäring ödelagts från Ax till Limpa......detta med att "hålla käft" verkar gälla än idag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar