måndag 18 april 2011

Röster från folket - Kommentarer - Egna erfarenheter - Gluten - Celiaki - Sanningar



Saxade kommentarer från min grupp på Facebook (upphört 2015) rörande gluten  och moderna sjukdomar: 


Diana Hultberg

Vill ni skriva hur länge ni levt glutenfritt och laktosfritt idag? Kul att se hur många det har blivit för alla här inne och en stor uppmuntran för Micke som jobbar så hårt med er alla :-)

--------------

Marianne Mård

Jag är så glad att jag har fått ögonen öppnade för glutens påverkan av hälsan .Tänk om jag hade fått veta innan jag drabbades av så många sjukdomar som nu finns i min kropp.Men jag tror på bättring nu :)

--------------

Kauko Antbacke

Tycker att Micke gör ett fantastiskt arbete utan vinning eller egoism för att delge alla nya kunskaper om denna farsot som den moderna människan lider av. Tack Micke!

--------------

Marianne Mård

Ja tack Micke ♥

--------------

Marina Juul

Mycket bra gjort Micke, vi i familjen ska göra 1 testmånad och bara köpa glutenfritt. Många av dom sakerna du nämner i filmen stämmer in på oss. Mvh Marina

--------------

Lisa Andersson

Jag har provat glutenfritt i några veckor. Har ätit väldigt mycket råa frukt och grönsaker, och lite tillagade grönsaksrätter. Jag mår fantastiskt bra. Provade att äta en vetebulle häromdan. Inget hände, så jag tillhör väl inte dem som är extremt intoleranta mor gluten. Men, jag ska helt klart fortsätta med min nya kost, för jag mår riktigt, riktigt bra.

---------------

Ann-Louise Lindberg

Glutenfri i lite drygt 2 månader. Jag provade laktosfritt också men det verkade inte göra någon skillnad. Eftersom jag har ätit LCHF tidigare, så är detta lätt. Mår bra, "tom mage" men startade med detta som frisk, så jag har inget att bota.

--------------

Marianne Mård

Jag har en allvarlig reumatisk sjukdom som brukar starta med att man får problem med tarmarna ,och sedan har jag fått benskörhet ,med flera frakturer .Tänk om jag hade blivit rätt behandlat, från början. Har varit sjuk i 37 år.

--------------

Marianne Mård

Jag gjorde en bentäthetsundersökning och det visade att jag hade benskörhet ,och har haft flera frakturer SÅ ALDRIG MER GLUTEN FÖR MIG!!

--------------

Diana Hultberg
Ja vi är många som är allvarligt förda bakom ljuset, men det finns ljus i tunneln för den som vill lyssna!

--------------

Micke Skribent

Mätutrustningen för mätning av bentätheten (dexa) kan inte skilja på Osteoporos (urkalkat skelett) eller Osteomalaci (störd benmineralisering, mjukt skelett). Båda tillstånden uppkommer som följdsjukdom till 98 % av glutenintolerans, celiaki och brist på D-vitamin, resterande 2 % genom olika medicineringar (bland annat kortison) och annat...

--------------

Helene Ekman
det gäller ju allting! ingenstans sägs det att gluten är boven i dramat.. ta bara programmet fråga doktorn! Det är inte klokt vad dom ljuger eller e okunniga! tror knappast dom e okunniga, men läkare får ju betalt för medicin dom skriver ut.. skulle vara förbjudet!

--------------

Micke Skribent


Inkompetens från vanliga läkare, plus döljande från dom läkare som vet, dom vet vad som skulle hända om sanningen kom ut, det påverkar en hel kedja inom livsmedelsnäringen från bonden till bord, arbetstillfällen i vården och förlust för läkemedelsbolagen.

--------------

Anna Lind

Har inhandlat glutenfri mat och redan efter ett par dagar är min mage inte längre "uppblåst" efter måltid. Så redan efter så kort tid har jag märkt en stor skillnad. Tack for alla tips och information!

--------------

Anna Lind

Inne på min andra månad nu och mår mycket bättre. Men det märks också nämnvärt om man råkar få i sig gluten (vilket jag fick uppleva i veckan) ovetande! Mår allmänt bättre överlag redan och framförallt känns det skönt att veta vad orsaken ar om man blir dålig. Har en bit att gå än men allt har blivit mycket lättare redan!

--------------

Kina Levin

Jag har ätit vetefritt och laktosfritt sedan 4 januari - gått ner en massa kilon och krympt en massa centimeter. har fått i mig "vanliga" mjölkprodukter någon gång och det gillar inte magen - vete aktar jag mig noga för, då jag blev jättesjuk i hela kroppen när jag testade...

--------------

A Lilly Rosebut

Nu har jag varit både gluten å laktosfri sedan mitten av december -10. Ibland känns det helt otroligt, nästan lite overkligt. Men det är sant. Mediciner, värk och smärtproblematik, trötthet och bristande lust etc , är som bortblåst. INGET som jag tidigare provat, ordinerats har varit i närheten av lindring likt detta. Drar inte hela raddan i min levnadshistoria en gång till här och nu. Men den som är nyfiken lär undra kan kan gärna maila mig. Men detta fungerar!!!

--------------

A Lilly Rosebut

I februari, närmare månadens slut hade jag gått ner 16 kg, fasat ut över hälften av mina mediciner. Pigg och smärtlindrad markant redan första månaden. Idag joggar / powerwalkar jag lätt ett par kilometer! Innan klarade inte min kol- och astmasjuka lungor en rask promenad, eller att jag var tvungen att stressa en halv dag. Jag startade som sagt med strikt noll tolerans gluten och laktos runt lucia -10.

--------------

Lisa Andersson
Helt otroligt!

--------------

Anna Lind
Jag har varit gluten fri och laktosfri i 3-4 veckor nu och jag mår mycket bättre, inte bara med magen utan också med sömn och energi. Slutade röka på samma gång också sa det hjälper val till också antar jag. Tycker glutenfri mat smakar jättegott!

--------------

Ann-Louise Lindberg
‎"Be the change you want to see in the world". Jo då, jag är en levande förebild för många. Dom gör som jag gör :)

--------------

Agneta Regina Söderlund

Idag står det i Aftonbladet att 18000 barn feldiagnostiserats för laktosintolerans när de i själva verket är glutenintoleranta. Så forskarna är nog något på spåren..

--------------

Agneta Regina Söderlund

Fler och fler sjukdomar bedöms bero på vitaminbrist av nåt slag men ingen säger något om varför bristen uppkommit.

--------------

Helene Ekman

Det börjar sjuda i grytan på flera ställen nu, tror att vi vanliga har kommit dom för nära.. vi vet för mycket.. så nu skyndar dom sig att upptäcka saker som dom vetat om redan för länge sedan. Du vet, det får ju inte vara för långt från sanningen det som det ljugits om, när sanningen en dag hinner ifatt dom, det blir en skandal som skulle vara lite knepigt att förklara sig för dom då...

--------------

Micke Skribent


Sjukvårds inkompetens är avslöjad, så nu är det dags för dom att komma med sanningen i "små " portionsbitar så dom i kedjan som vet inte blir avslöjade att hållit undan sanningen ända sedan 1970-talet. Varför tror ni att många läkare äter diabeteskost eller är vegetarianer? Jo dessa vet att kosten är viktig för hälsan...

--------------

Alexandra Armandsdotter

Nu finns det visst fynd som kan visa en koppling mellan gluten och cancer i  alla fall.

--------------

Micke Skribent

Gluten spelar såklart en roll vid cancer. Gluten visar sig främst när det gäller cancer i olika former som t.ex. tarmcancer, bukspottkörtelcancer och lungcancer. Rökningen har ju "experterna" hjärntvättat oss med i alla år som upphov till lungcancer. En kvinna som slutat röka 12 år innan sin diagnos för lungcancer sade "det var ju otur att drabbas av lungcancer när det är så länge sedan jag slutade röka". Hon uppvisade i många år flera tecken på att ha besvär relaterade till intolerans mot gluten, men inget av detta uppmärksammades. Lungcancer som ändade hennes liv.

--------------

Anna Lind

Intressant! Så rökning kanske inte har så stor betydelse för lungcancer som jag trott?

--------------

Micke Skribent


Nej, precis Det är ju alltid bra att ha något att skylla på för att få bort fokus från den verkliga boven, den rena tobaken har alltid ansetts som medicinalväxt och indianerna har använt tobak i alla tider. Det konstiga är att läkemedelsbolagen och läkarna uppmuntrar att köpa nikotinplåster och tuggummi på apoteket, så att säga,  byta en källa till beroende mot en annan källa. Visst påverkar tobaksrök konditionen och annat. Man ska inte glömma att cigarettindustrin har ju en hel del tillsatser i dom färdiga cigaretterna.

När det gäller tobaken så odlade indianerna i Syd- och Nordamerika tobak som en helig växt och använde den som läkemedel. I Nordamerika rökte man även tobak i pipa som offer åt andarna.

I början av 1500-talet tog europeiska upptäcktsresande med sig tobaken hem. En del sjömän hade lagt sig till med indianernas vana att röka eller tugga tobak, men det betraktades som ogudaktigt. I stället lanserades tobak som en mirakel­medicin och läkare ordinerade tobak mot massor av sjukdomar. Tobakssalva smordes på öppna sår och bölder. Tobaksrökning ordinerades mot slem i hjärta, huvud, lever och blåsa. Det skulle också vara bra mot svaga lungor, kronisk hosta, öronsusningar, fetma och darrande händer. Man använde till och med tobakslavemang mot tarmsjukdomar...

--------------

Kristina Andersson

Det som gynnar folket missgynnar staten och det som gynnar staten missgynnar folket. Allt för att
läkemedelsbolagen ska tjäna storkovan på att göra folket sjuka till oändliga!

--------------

Micke Skribent

Det man inte tänkte på när man introducerade LCHF-kosten var att många struntade helt i det vita
mjölet (källan till gluten) och förtjänsten lades på LCHF att den var frälsaren. Samma gäller för Atkinsmetoden, där många gjorde samma sak och prisade även denna metod.

--------------

Micke Skribent

Tror att maten är den biten vi på allvar måste ta upp till debatt, för ska detta fortgå. Vem ska ta hand om samhället i framtiden nu när dom spannmålsrelaterade sjukdomarna kryper allt längre ner i åldrarna. Barnen som ju är vår framtid och de blir allt sjukare.

--------------

Thomas Persson

Blindtarmsinflammation, vad beror det på?

--------------

Micke Skribent

Blindtarmsbihanget (Appendix vermiformis) i egentlig mening finns hos människor och människoapor. Liknande utbuktningar från tarmen finns hos kaniner, många gnagare och flera andra däggdjur. En blindtarmsoperation hos människan (appendektomi) innebär att ett inflammerat appendix vermiformis tas bort, inte själva blindtarmen.
Blindtarmen producerar vissa ämnen som ingår i tarmens immunförsvar, matsmältning (bland annat nedbrytning av cellulosa) och är även en reservoar för vissa bakterier. Appendix innehåller en så kallad lymfoid vävnad. Som bekant finns ca 70 % av vårt immunförsvar finns i tarmen. En skadad tarmslemhinna, (konstant påverkan / inflammation) resulterar i att blindtarmens utsöndring går på högvarv och att detta organ troligen kan bli överbelastat (inflammerat). Dom som opererat bort blindtarmen kan i vissa fall få medicinera livet ut.
Testa dig själv efter så kallad dunkömhet till höger om naveln. Dunka lätt med fingertopparna eller tryck lätt, är du öm eller det gör ont vid området för anslutningen mellan tunntarmen - tjocktarmen och vid tjocktarmens första anhalt, blindsäcken (caecum), är man öm bör man vara uppmärksam på detta . Man ska heller inte glömma att förruttnelseprocesser (nedbrytning av animaliska proteiner) också spelar roll vid ömhet i området och vid blindtarmsinflammation.

--------------

Ann-Louise Lindberg

Alla vill inte bli botade. Hur konstigt det än kan verka, så kan människor få sjukdomsvinster. Först måste man fråga om dom vill bli friska.

--------------

Ann-Louise Lindberg

En kul historia. Det var en fransman, en dansk och en svensk som satt tillsammans. Så kom Jesus och erbjöd dom bot. Fransmannen sa att han hade så ont i sin arm. Jesus strök sin han över honom och värken försvann. Dansken sa att han hade sådan värk i sitt ben. Jesus strök sin hand över honom och värken försvann. Så gick Jesus fram till svensken -Du då? Kan jag hjälpa dig med något. Då sa svensken - Rör mig inte för helvete. Jag är sjukskriven.

--------------

Lotta Hanström

Så länge vi bor i denna diktatur kommer det inte bli nån ändring av någonting. Har tröttnat nu.

--------------

Micke Skribent


Tillskott som läkare skriver ut vid benskörhet (Kalciopos+D) fyller ingen annan funktion än att ge förtida njurproblem (njursten) Det är ju grundorsaken (glutenintolerans / celiaki / mejeriprodukter) som måste åtgärdas! Många läkare är inkompetenta på detta område...

--------------

Helene Ekman

Måste höra, jag har fått en massa "finnar" sen jag sluta med gluten, är det kroppen som rensar ut en massa skräp?

--------------

Diana Hultberg

Ja,precis! Jag blev dock av med otroligt mycket fet hy, med finnar som kom och gick hela tiden. Jag är inte helt av med det ännu, men riktigt mycket bättre, sen får man hålla koll på om det är nåt annat som kommer fram nu under läkningsprocessen som du inte tålt, men aldrig märkt. När vi har varit så skadade och mått allmänt dåligt av gluten och alla mjölkprodukter, så har vi inte haft en chans att se de enskilda ämnena vi inte klarar, är du med? ;-)

--------------

Agneta Regina Söderlund

Känner HUNGER på ett annat sätt. Inte konstigt egentligen med en friskare mage.

--------------

A Lilly Rosebut

Instämmer. Det är helt annat att bli / vara hungrig numera. Känner inte att hungern sätter sig i huvudet längre, blir inte grinig längre. Förr var jag okoncentrerad så fort jag känner av att det var dags att äta. Sen vrålat inte tarmluddet längre, så det så :)
värker heller :D

--------------

Helene Ekman

När tarmluddet vrålar, menar du då när det mullrar i magen som åska, och sen får man en sån knip att man nästan svimmar?
jag har inte heller haft så på flera dagar ja säkert två veckor nu!  =)

--------------

Thomas Persson

Tack för denna sida finns. Har räddat min tarm=) stort tack.

--------------

Micke Skribent

Tack och lycka till i fortsättningen!

--------------

Diana Hultberg

När vi lägger om kosten från den "vanliga" till glutenfritt så drabbas vi av trötthet det är oundvikligt. Tittar vi på hela kroppens beteende under en lång tid - flera år av gluten i maten, som kräver kroppens fulla uppmärksamhet av att arbeta med att försöka bryta ner det utan att det går, så kommer i regel olika typer av allergier eller värk och mycket annat fram också. När vi sen utesluter gluten så blir det en total omställning i kroppen och nu kan kroppen helt plötsligt ägna all energi till läkningen istället. Tidigare har kroppen tömt alla sina näringsdepåer bara för att försöka mot arbeta all gluten och den enorma skada den ställer till med. Härav kommer tröttheten men vi måste försöka att hålla ut här och äta våra vitaminer, extra zink samt järn. För in mycket grönsaker i kosten dagligen så hjälper det till.
Så roligt att se att vi har fler nya debutanter på väg till en bättre hälsa. :-) Grattis!

--------------

Marianne Mård

Har börjat ändra mina kostvanor, min mor fick tarmcancer ,också min mors farfar fick samma cancer ,så jag löper också stor chans att få samma cancer.

--------------

Micke Skribent


Marianne: du har allt att vinna på ett helt glutenfritt och mejerifritt liv, även med åtanke på din mor och morfar. Lycka till!

--------------

Micke Skribent
‎Skadorna av spannmålet göms undan, jag har flera exempel där patienter dött i tarmcancer (tjocktarms- och tunntarmscancer)  och alla besvär innan cancern upptäckts ger en tydlig indikation av celiaki som sedan utvecklats till cancer, och ingen läkare kan finna någon orsak...alla verkar hålla ihop och skydda varandra i leden. Är du drabbad av en inkompetent läkare ska du inte tro att nästa läkare vill hjälpa dig...det kalla i daglig tal kåranda.

--------------

Agneta Regina Söderlund


"Man får bli sin egen läkare" stod det på min chefs anslagstavla. Han hade också insikter om vad
läkemedelsindustrin gör.

--------------

Micke Skribent

Bageriet Hans & Greta har underbara glutenfria kanelbullar som nästan är godare än vanliga med gluten i, man hittar dom i frysdisken bland glutenfritt hos t.ex Willys, City gross och ibland har ICA Maxi dom också...

--------------

Caroline Engström

Nu har jag ätit glutenfritt i snart 3 veckor. Går bra nu men tyckte det var besvärligt i början. Det här är för resten av mitt liv. Har troligen levt med celiaki i 30 år utan att läkare förstått (eller jag). Jag har litat på provresultat och trott dom är tillförlitliga vilket dom absolut inte är.Vet inte hur många olika magundersökningar jag gjort i mitt liv. Hur min tunntarm ser ut orkar jag inte ens tänka på.
Men nu har jag tack vare Micke tagit ansvar för mitt liv. Går inte att lita på sjukvården.

Visste att det var illa då jag läst mycket om den så kallade cancervården och myglet inom det. Men det här med gluten kom ändå som en kalldusch. Har lidit i onödan i större delen av mitt liv och det blir man lite bitter av. Ett ljus i mörkret är att jag i alla fall har räddat min dotter från att få uppleva samma sak. Försöker få resten av familjen på glutenfri diet men går så där..men jag är tjurig så det går nog med tiden ;)
Äter multivitaminer och zink. Måste nog öka zink då tröttheten slog ner som en bomb igår. Kan det vara läkningsprocessen tro? Förutom tröttheten mår jag bra. Magen blir bättre och bättre. Är inställd på att det kommer att ta ett tag..men jag märker redan stor skillnad. Uppblåstheten och halsbrännan är borta.

--------------

Diana Hultberg
‎Caroline, tröttheten är oundviklig i början det går åt så mycket vitaminer nu för att läka tarmen. Men det kommer att vända så småningom. Skönt du slipper halsbrännan o uppblåstheten precis så var det för mig med i början. jag är ju inne på 8 mån utan gluten nu och fortfarande så blir det bättre o bättre :-)

--------------

Micke Skribent
Här är ett klassiskt exempel på hur Statligt styrd media även kallad lydmedia (presstödet) lurar och bedrar allmänheten gång på gång med sitt strunt, (i Aftonbladet kunde man läsa så botar du ballongmagen). Det verkar som man vill flytta fokus för att ingen ska uppmärksamma eller förstå vad som egentligen är orsaken, och att pressen verkar värna om läkemedelsbolagen som betalar enorma annonspengar varje år.

--------------

Annelie Olsson

Hm... och bindväven blir påverkad av magproblem...som inte kan tränas bort.

--------------

Micke Skribent


Vid glutenintolerans / celiaki skadas ju tarmslemhinnan som i sin tur medför en nedsättning i tarmrörelserna vilket ibland kan leda till kraftigt knip, tarmvred eller smärta. Vid träning eller fysisk aktivitet ökar blodgenomströmningen i kroppen  magmuskulaturen arbetar och man kan på ett enkelt säga att magmuskulaturen och ökat blodflöde "pushar" på tarmen och den avstannande rörelsen och på så sätt upplever man det som "hälsan" återvänder och toalettbesöken fungerar skapligt igen, men skadorna/skadan på tarmen kvarstår dock fortfarande...tills en kostomläggning sker...

--------------

Caroline Engström

Man ska ha avföring MINST 1 gång/dag och den ska vara ljusbrun i färgen. Den får inte se ut som sammanpressade klumpar och den ska komma ut utan större ansträngning. Att läkarna tycker att det är normalt med avföring var 4:e dag är ju helt sjukt!...lär dom sig inte nåt på utbildningen? Avföring som ligger kvar så länge ruttnar och avger gifter, kroppen blir förgiftad av sitt eget slagg. Prova och kör bil med en banan i avgasröret :)

--------------

Helene Ekman

Innan jag började med glutenfritt hade jag tvärtom... en kopp kaffe = toabesök, genast, en portion mat eller en smörgås likadant.. som vatten! Hela tiden.. men det är borta nu! Tack och lov!

---------------

Helene Ekman

Dessutom börjar jag känna mig MYCKET BÄTTRE nu med glutenfritt och laktosfritt.. ska bara köpa dom där vitaminerna nu när jag får pengar, och zink, ifall det behövs.

---------------

Micke Skribent

När du betalar din läkare en avgift för att få tala med honom, går inte en enda öre av dessa pengar till att undersöka hur man förhindrar sjukdomar. Allt går till avbetalning på läkarens Mercedes, avgiften för hans golfklubb, etc. Vi har gjort läkarna rika med våra krämpor för att inte tala om läkemedelsbolagen.

---------------

Helene Ekman

Jag kanske har gjort rätt då, har inte gått till läkare alls! puh! känns bra!

---------------

Agneta Regina Söderlund

Under åren som sekreterare åt läkarkåren tänkte jag ofta på hur handfallen en doktor var som inte hade journaler från andra läkare tillhands innan de kunde träffa patienten. De bekräftade egentligen bara föregående bedömningar, eventuellt lade till fler mediciner. Det bästa för patienten tror jag det vore att träffa en läkare som inte hade några journaler att luta sig emot. Att sätta ut en medicin som någon annan satt in, verkade också vara något läkare inte gärna gör.

---------------

Micke Skribent

Visste ni att en svensk läkare har bara åtta timmar näringslära i sin utbildning?...

---------------

Agneta Regina Söderlund

Så blir folk sjukare också. Det är nog ett för simpelt ämne man överlåter till dietisterna.

---------------

Thomas Persson

Gluten fri pizza, inte dålig i magen. Jippi, kan äta pizza igen =)

---------------

Micke Skribent


Många pizzerior har lärt sig baka glutenfritt...hur gott som helst

---------------

Anna Lind

Pannkakor och kladdig chokladkaka smakar lika gott med glutenfritt.

---------------

Helene Ekman

Det har tagit ett tag att ta in allt detta, men NU slog det mig HUR JÄVLA HEMSKT detta är..
Jag menar rent känslomässigt trilla tioöringen ner! Det är synd om människan sa Strindberg! och jag kan inte annat än hålla med!
Fy för den lede vad dom leker med våra liv!

---------------

Micke Skribent


Visst är det så, vi lever i en illusion, en falsk verklighet...jag är glad att jag öppnat era ögon så ni kan se verkligheten som den egentligen är...

---------------

Micke Skribent

Nu kommer det krypande att kosten kan ha betydelse, allt detta som jag redan forskat runt och insamlat information om och sedan sammanställt i klargörande underlag...om maten och ADHD...FAST det är gluten det rör sig om som grundupphovet bakom ADHD.
Läs artikeln (dagens medicin) men glöm inte läsa kommentarerna från alla beskyddande och vrickade läkare som spyr sin galla över Ulf Wallin.....för att han vågar nämna kosten.

Läkare med procent på förskrivning av rent knark (Ritalina, Concerta och Strattera är narkotikaklassade preparat som liknar amfetamin i strukturen ) som förskrivs till barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (bland annat ADHD) agerar samvetslöst tillsammans med läkemedelsbolag som tjänar storkovan på sjuka barn, med att ihärdigt försvara sin födokrok och förlöjliga dem som nämner att det är kostrelaterat.

Det som samvetslöst förskrivs och genererar stora pengar är:
Equasym, Concerta, Medikinet, Ritalin innehåller Metylfenidat.

Amfetamin Recip, Adderall, Metamina, Elvanse innehåller amfetamin.

Strattera innehåller Atomoxetin.

Alla klassificeras bland läkemede som påverkar: Nervsystemet - Psykoanaleptika - Psykostimulantia, medel vid ADHD och nootropika - Centralt verkande sympatomimetika.

---------------

Helene Ekman

Ja, herregud vilka kommentarer! en enda, "en tanke" verkar ha fattat vad som händer!

---------------

Agneta Regina Söderlund

Vad gör en förälder med ett hyperaktivt barn när experten förordar psykofarmaka? Hela samhällseliten måste
förändras.

---------------

Lars Lindeberg

Att cancerbehandlingen är ren bluff det kan jag intyga, den dödade min hustru! Medan läkarna och läkemedelsföretagen tjänar pengar och blir rika som troll på detta som de kallar behandling!
De begår mord och kommer undan med det.

---------------

Micke Skribent


Jag rotade djupt i ett fall inom svensk sjukvård åren 2005-2008...fann misstankar om rena mord, mordförsök, journalförfalskning, falska provsvar, sekretessbrott, journalintrång, osv.......inga sötostar precis inblandade läkare när det gäller att dölja inkompetens och egen brottslighet i leden.....fast det gäller förstås inte alla.....sedan finns ytterst  "backupen" från medbrottslingarna på HSAN och Socialstyrelsen.

---------------

Micke Skribent

Tomat ska man vara lite försiktig med, jag har omskrivet den i mina dokument att tomaten innehåller s.k. vasoaktiva aminer som kan fördröja tarmläkning och påverka immunförsvaret samt öppna upp för fler allergier och risken att bli multiallergisk om man har glutenintolerans och celiaki...ge akt på röda utslag runt munnen och eventuell klåda i underlivet vid urinering... Fast den som haft problem med vasoaktiva aminer och som lagt om till vegetarisk eller vegans kost (givetvis glutenfritt) brukar inte längre få problem med t.ex. tomat, röd paprika och chili utan kan äta så att säga från "andra sidan staketet" utan problem. Det gäller även dem som tidigare inte kunnat äta citrusfrukter som exempelvis apelsin.

---------------

Micke Skribent

Vasoaktiva aminer är aminer som t.ex. histaminer, tyraminer och fenyletylaminer och som kan påverka blodkärlen.

---------------

Marie Majsan Andersson

Tack Micke, då förstår jag varför jag får så sura uppstötningar av de röda tomaterna och paprikan plus ketchup.

---------------

Micke Skribent

Om du äter glutenfritt så skippa röda tomater, ketchup, röd paprika, använd istället grön paprika, gula tomater....

---------------

Lisa Andersson

Jag är inne på min 4:e dag som helt glutenfritt, och andra dag laktosfritt, efter en nedtrappningsvecka. Jag mår prima. Jag har länge förstått att maten har med det mesta i våra liv att göra, och man ska hålla sig frisk, och gjort stora framsteg. Kör min avgiftningskur (detox) samtidigt, och när den är slut kommer jag inte att återinföra glutenmat. Glutenproblemen är nya för mig, men ser att det mycket väl kan ha påverkat delar av min familj på ett negativt sätt.

Jag behöver inte nämna några, men de återfinns i listorna som presenteras här.
Det är minsann inte lätt att lägga om kosten för hela familjen, jag har släppt min sambo, han är vuxen nog att ta egna beslut, men jag berättar för honom om detta. Jag har ju redan inför ekologiskt och närproducerat för nästan hela slanten, och vi gör det mesta själva för att undvika alla e-nummer, men framför allt för att det blir så mycket godare då! Egen majonnäs är mycket godare! ;) Och det är roligt att laga mat från grunden med familjen.

Jag kommer att genomföra förändringen långsamt för barnen, fast det är de jag är mest rädd om. För min dotter skulle det gå enklare, men för min son är det svårare. Det kommer säkert att gå, men det kommer ta tid. Jag måste klara av att laga goda alternativ till vad han älskar. Sedan har vi det där med skolan. De lagar däremot väldigt bra mat på skolan, allt ekologiskt, men glutenfritt är det säkerligen inte. Men i alla fall hembakat. Jag börjar med mig själv för att visa att det är kul, gott, att det fungerar och att man mår bättre. Jag kan inte komma med storsläggan riktigt än...

Någon som har några tips hur man gör med familjen? Jag kan inte säga att jag saknar något av det som jag valt bort, men det är svårt med en kille på 6 år som inte märkt några negativa konsekvenser av glutenmat och som inte vill avstå när han blir bjuden på fika hos grannar och kompisar.

---------------

Agneta Regina Söderlund

Tänk om skolmaten ändrades, vilken vinst...

---------------

Lisa Andersson

Tack alla för uppmuntran och feedback och tips! Jag berättar hur det går mer sen. Idag ska mina barn få vara med och baka en glutenfri chokladkaka. Laktosbiten tar jag senare... fast ska börja lite lätt med det med. De dricker sällan mjölk ändå.

---------------

Micke Skribent

Alla ni som förstått att det jag lagt ut är rätt och riktigt , och ni som själva märker resultatet av en glutenfri kost...informera alla ni känner, på så sätt kan vi sprida detta budskap till befolkningen !
Vi måste även tänka på barnen som växer upp, dom ska vara vår trygghet i framtiden...men som det ser ut idag blir fler och fler av barnen sjuka i tidig ålder, vem ska då orka ta över efter oss !
Ni förstår säkert att läkemedelsbolag, läkarkår och myndigheter vill att detta hålls undan i största möjligaste mån, det handlar om pengar, prestige, makt, mm...

Mitt budskap till er alla är viktigt !

---------------

A Lilly Rosebut

Japp, jag kämpar på hemmaplan.

---------------

Peder R Ekström

Jag håller på att fördjupa mig i det och börjar nu se att det finns många att sprida detta till i omgivningen min.

---------------

Thomas Persson

Du om jag äter glutenfritt, orkar jag då med träning och hur blir det med energi då?

---------------

Micke Skribent


För det första bör man undvika att pressa och stressa kroppen genom t.ex träning på gym, detta bör man undvika helt under minst 6 månader när tarmen håller på att läka när glutenfri kost införts, dels förbrukas en stor mängd zink men även magnesium under ett träningspass och zink behöver kroppen för läkning.

---------------

Micke Skribent

Fibromyalgi är också en sjukdom/tillstånd som direkt kan knytas till glutenintolerans och celiaki.
Dom som diagnostiserats för denna sjukdom och på ordination eller eget bevåg gått över till en strikt gluten och mejerifri kost har märkt tydligt att besvären avklingar och efter en längre tids strikt kost försvinner besvären nästintill helt.
Dom som efter en besvärsfri tid åter valt att prova glutenhaltig kost märker att besvären återvänder tämligen snabbt igen.Vissa fibromyalgi patienter som förbättrats genom strikt kost kan märka tecken på en liten försämring (sällsynta fall) vid större konsumtion av socker eller frekvent användande av livsmedel innehållande sötningsmedlet Aspartam (Light-produkter).

----------------

Agneta Regina Söderlund

Det är det som är problemet, folk tror inte, utan tror på piller och doktorn.

----------------

Eva Stenback

Instämmer...det är mycket svårt att få folk att förstå....att vi idag är förgiftade och näringsfattiga..dom äter ju bra mat..suck, suck..

----------------

Micke Skribent

Återigen kommer små portioner av sanning...men inte hela. Läkarkåren och läkemedelsbolagen förstår nog att detta inte går att hålla undan från folket i längden med lögn på lögn...vi lever ju i upplysningens tidevarv...

----------------

Agneta Regina Söderlund

Blir så frustrerad. Sånt slöseri med våra liv. Det som jag handlar nu skulle få plats i en kiosk. Utbudet alltså. Har renkött och lingon som viktig mat och glädjande är att kokosmjölk är bra (för det är den väl) men svår göra pannkaka på.

----------------

Micke Skribent

Patienter med celiaki måste följa en strikt glutenfri kost hela livet. När kosten har följts i flera år, så har personer med celiaki en liknande dödlighet som befolkningen i allmänhet.

----------------

Jonas Lagander

Du borde starta en extern blogg bara för detta ämne.

----------------

Helene Ekman

Satt och tittade på fråga doktorn, det var en tant Birgitta som satt och berättade i telefon att hon haft problem med magen i 27 år! Doktorns råd var, ät ljust bröd i stället för mörkt, små portioner och ofta, MEN INTE ETT ORD OM GLUTEN!!

----------------

Micke Skribent


Ja, jag såg det också bara att djupt beklaga galenskapen i TV för att inte tala om den unga tjejen med magbesvär som fick rådet att skala frukten innan hon åt den...inte ett LJUD om något annat.....man blir heligt förbannat så att säga.....

----------------

Alexandra Armandsdotter

Läkarna idag får ingen fortbildning. Den fortbildning dom får står läkemedelsbolagen för..

----------------

Solbritt Mattsson

Nu har jag levt glutenfritt en vecka, det går så bra. Jag försöker få min gamla mor att sluta med detta också. Hon har varit sjuk halva sitt liv och jag försöker få henne att förstå men hon tror mer på Fråga doktorn (tv-programmet) än mig. Ska skriva ut utdrag från denna sida så hon kan läsa igenom allt i lugn och ro. Hon är 85 år.

---------------

Anna Lind

Har inhandlat glutenfri mat och redan efter ett par dagar att min mage inte längre är "uppblåst" efter måltid. Redan efter en kort tid har jag märkt en stor skillnad. Tack for alla tips och information!

--------------

Ann-Louise Lindberg

Nu har jag tagit bort gluten sedan två veckor. Magen känns "tom" midjan är mer markerad.

-------------
Lotta Hanström

Min älskade unge togs det gluten prover på när han var liten. Visade inget.Provade ändå glutenfri kost i 2 mån men ingen förbättring i någon ände.Kanske provade vi för kort tid, men utan diagnos vanlig mat på dagis,,,tacksam att de ställde upp ändå,, Han har haft det jobbigt och jag har slitit som ett djur för att få hjälp till han. Efter flytt till Orust fick vi äntligen rätsida på mycket. Tack vare Inga och Sune på Henåns skola,guld människor, ordnade mycket upp sig. Sedan diagnos på BUP Uddevalla, lätt autism, och efter mångårigt bråk äntligen ordentlig utredning vilket visade celiaki. Nu mår han mycket bättre på alla plan men måste man flytta land och rike runt för att bli tagen på allvar??? Måste det ta hela hans barndom??

------------

Helene Ekman

Kan glatt meddela att pappa köpt glutenfritt i dag! Tjoho!

------------
Caroline Engström

Nu har jag ätit glutenfritt i snart 3 veckor. Går bra nu men tyckte det var besvärligt i början. Det här är för resten av mitt liv. Har troligen levt med Celiaki i 30 år utan att läkare förstått(eller jag). Jag har litat på provresultat och trott dom är tillförlitliga vilket dom absolut inte är. Vet inte hur många olika magundersökningar jag gjort i mitt liv. Hur min tunntarm ser ut orkar jag inte ens tänka på. Men nu har jag tack vare Micke tagit ansvar för mitt liv. Går inte att lita på sjukvården. Visste att det var illa då jag läst mycket om den så kallade cancervården och myglet inom det. Men det här med gluten kom ändå som en kalldusch. Har lidit i onödan i större delen av mitt liv och det blir man lite bitter av.

Ett ljus i mörkret är att jag i alla fall har räddat min dotter från att få uppleva samma sak. Försöker få resten av familjen på glutenfri diet men går så där..men jag är tjurig så det går nog med tiden ;)
Äter multivitaminer och zink .Måste nog öka zink då tröttheten slog ner som en bomb igår. Kan det vara läkningsprocessen tro? Förutom tröttheten mår jag bra.Magen blir bättre och bättre. Är inställd på att det kommer att ta ett tag..men jag märker redan stor skillnad. Uppblåstheten och halsbrännan är borta.

------------

Lisa Andersson
Jag tänker... jag åt ganska "dålig" mat under tonåren. Hade dålig hy och var ofta väldigt nedstämd. Efter gymnasiet började jag äta bättre. Jag började framför allt dagen med betydligt mer frukt och grönt och har alltid ätit relativt nyttigt sedan dess, även om jag unnat mig godsaker också. Från 25-års ålder tog jag tag i många andliga bitar och gjorde ett hästarbete med mig själv och mitt dåliga självförtroende. Jag är ju betydligt lyckligare idag, livet blir ju bara bättre och bättre, och det är ju bra. Jag har aldrig, förutom under mina avgiftningsperioder, tagit gluten och mjölkprodukter från min kost. I övrigt har jag varit ganska frisk tänker jag, förutom då jag väntade barn då jag drabbades av hyperemesis gravidarum (mega kraftigt graviditetsillamående). Jag har alltid kopplat min dåliga hy, mina tonårsdepressioner och mitt graverande illamående till "hormoner". Kan det ha något samband? Jag vet att jag fått rådet att lägga av med mjölk och gluten, och socker, men inte orkat följa det.

---------------------

Helene Ekman

Kan meddela att jag har världens gulligaste handlare här på min ICA! han har tagit hem mjukt bröd, hårt bröd, skorpor kakor och pasta! Allting gluten och laktosfritt! Då är det ändå en liten ICA!

---------------------

Lisa Andersson

Ghee (nedkokt smör) är väl laktosfritt om man gör det ordentligt. För de som är laktoskänsliga.
Jag vill gärna fokusera på att ge och få råd och tips om hur enkelt, roligt och nyttigt det är att välja
glutenfritt! Igår gjorde jag egna glutenfria kakor/flarn. Finhackade mandlar, och rostade solros och pumpafrön i lökhackaren.
Blandade skrädmjöl, krossade linfrön och havreflingor och quinoaflingor och lite glutenfritt mjöl med smält smör, (Ghee kan man använda om man inte tål laktos) honung, rårörsocker och ganska mycket kakao och rörda och knådade till en jämn smet. Lite bakpulver hade jag och en liten nypa havssalt. (Alltid gott och tar fram smaker väldigt fint).
Plattade till små bollar på en plåt och gräddade i ugnen på 200 grader i 4-5 minuter. Det blir knaprigare om man tar sirap istället för honung, men jag ville vara lite nyttigare.
Sen är det kul att läsa på näringsinnehåll på t.ex. hirs och quinoa. Det känns bra att byta ut det mot tidigare pasta. :) Sesamfrön och linfrön innehåller mycket zink! Bland andra nyttiga ämnen.

---------------------

Caroline Engström

Så äntligen efter 15 år så kan mina smärtor i höfter och bäcken fått sin förklaring. Så även mina sura
uppstötningar. Ska bli spännande det här och se om jag blir bättre nu. Har ätit glutenfritt i ca 2 veckor förutom ett felsteg... Åt falukorv som tydligen innehöll mjöl.

---------------------

Helene Ekman

Herregud Micke! Vilken Häftig skola för oss okunniga om GLUTEN!! återigen kan jag bara säga, TOPPEN!!

--------------------

Helene Ekman

Nu har jag levt glutenfritt i fjorton dagar... och bara dom fjorton dagarna har fått min mage att funka som den ska! Jippi! Kan ju vara skönt att kunna åka bil några mil och inte behöva ta med en toarulle.. ja ni hajar varför den var med i bilen förut!

--------------------

Marie Majsan Andersson

Hej! Jag fick diagnostiserat att jag har fibromyalgi förra året. Har haft magkatarr till och från i runt 30 år. Bad min läkare att kolla om det är så att jag är glutenallergiker..men det trodde han inte sa han men..så talade jag om en del som jag läst här och som blivit hjälpta av att sluta med gluten. Först blev han tyst sedan sa han: intressant, kan det vara så?..Ok du får ta det provet! Tack, sa jag så nu ska jag kolla om jag är allergisk mot gluten. Laktos har jag redan slutat med. Har talat om för de mina här hemma att hädanefter bakar jag glutenfritt bröd åt mig, vill inte de äta det så bakar jag i alla fall deras bröd det är slut med att köpa de hemska brödet från affären. TACK för att ni öppnat mina ögon för något jag inte kunde tro....

------------------

Kina Levin Majsan

Jag har också haft fibromyalgi. Ja, jag säger haft, för jag är helt besvärsfri. Dels för att jag använt mej av den alternativa läkekonsten och dels för att jag slutat med laktos- och vetemjölsprodukter. Kämpa på med kosten och glutenfritt - det lönar sig!

------------------

Solbritt Mattsson

Nej, nu jäklar blir det andra bullar härmed, tack Majsan för att du tipsade om denna sida :) Upp till kamp mot läkare som bara följe gamla invanda mönster. Vad var det för blodprov?

------------------

Agneta Regina Söderlund

Jag tycker det här är fantastiskt att få ta del av allt du informerar om. Jag har ingen sjukdom, som jag vet om i alla fall, men det här är så övertygande att jag tänker på att inte köpa något med gluten i. Speciellt som jag jobbat inom vården och kan härleda vissa saker. En läkare i allmänhetens tjänst, är du! Väldigt nedrigt av dem att hålla på så där, men mycket står väl på spel för de som lever på brödindustrin och  läkemedelsindustrin.

-----------------

Caroline Engström

Jag är fortfarande lite smått chockad över det jag fick veta av dig när vi talades vid.Trodde inte det var så illa. Tycker själv att jag är rätt vaken och har koll på det mesta, men det här är ju helt otroligt sjukt. Blir fruktansvärt upprörd! Måste bli ett stopp på det här och det fort.

-----------------

Kaj Johan Kullberg

Tack för all information man kan ta del av här. Skulle inte ha trott att man försöker stoppa den, men tydligen är läkemedelsmaffian så mån att kunna behålla sitt grepp om makten och vad vi får veta, enligt dem. Så tack Micke för denna grupp :)

-----------------

Helene Ekman

Ok,tack! Jag vidarebefordrade ditt svar till pappa, det var nog egentligen det du menade i stället för t.ex. Bricanyl som han är ute efter, han har ju kronisk bronkit sedan han hade lunginflammation som barn och får penicillin med jämna mellanrum för infektioner i lungorna..

-----------------

Caroline Engström

Var till läkaren (igen) med min dotter på snart 3 år. Trodde så klart att det var bara att be om ett intyg så var saken ur världen. Syns ju hur väl som helst att det inte står rätt till med magen på ungen.Utslag och svullen mage plus att hon tappar skinn på händer och fötter rätt ofta. Men läkaren kunde inte skriva ut ett intyg till dagis då glutenprovet inte visar någonting. Har en bra läkare och han håller med mig. Men dagis kräver intyg för att servera glutenfri kost. Har försökt ringt förskolechefen nu på morgonen men inte fått tag i henne..Vill bara grina! Får bara hoppas att det går att prata med chefen, för annars vet jag inte vad jag ska göra. Får väl gå till media kanske...Tips? Någon?

------------------

Caroline Engström

Dom ville ta ett prov från tarmen men då måste dom söva och det är inte riskfritt och speciellt inte på henne då hon förmodligen har porfyri, rubbningar i kroppens ämnesomsättningar (pappa och brorsan har) och då tål man inte vissa läkemedel, bland annat narkos.

------------------

Caroline Engström

Det har ordnat sig. Förskolechefen gick med på glutenfritt! Gissa om en STOR sten just har ramlat från bröstet.:) Tack för all hjälp!

------------------

Micke Skribent

Biopsi (prov från tarmslemhinnan är inte heller 100% tillförlitlig, en ny teknik håller på att utvecklas (inte Sverige såklart) där man ska mäta förekomsten av antikropparna direkt i tarmslemhinnan, jag kommer så småningom att skriva mer om utvecklingen på området. Sedan har vi glutenkänslighet , eller känslighet för gluten som en del kallar det, som inte avspeglar sig i några som helst prover, varken blodprov eller tarmbiopsi.

------------------

Lisa Andersson

Jag är inne på min 4:e dag som helt glutenfritt, och andra dag laktosfritt, efter en nedtrappningsvecka. Jag mår prima. Jag har länge förstått att maten har med det mesta i våra liv att göra, och man ska hålla sig frisk, och gjort stora framsteg. Kör min avgiftningskur (detox) samtidigt, och när den är slut kommer jag inte att återinföra glutenmat.

Glutenproblemen är nya för mig, men ser att det mycket väl kan ha påverkat delar av min familj på ett negativt sätt. Jag behöver inte nämna några, men de återfinns i listorna som presenteras här. Det är minsann inte lätt att lägga om kosten för hela familjen, jag har släppt min sambo, han är vuxen nog att ta egna beslut, men jag berättar för honom om detta.

Jag har ju redan inför ekologiskt och närproducerat för nästan hela slanten, och vi gör det mesta själva för att undvika alla E-nummer, men framför allt för att det blir så mycket godare då! Egen majonnäs är mycket godare! ;) Och det är roligt att laga mat från grunden med familjen.
Jag kommer att genomföra förändringen långsamt för barnen, fast det är de jag är mest rädd om.

För min dotter skulle det gå enklare, men för min son är det svårare. Det kommer säkert att gå, men det kommer ta tid. Jag måste klara av att laga goda alternativ till vad han älskar. Sedan har vi det där med skolan. De lagar däremot väldigt bra mat på skolan, allt ekologiskt, men glutenfritt är det säkerligen inte. Men i alla fall hembakat. Jag börjar med mig själv för att visa att det är kul, gott, att det fungerar och att man mår bättre. Jag kan inte komma med storsläggan riktigt än...

Någon som har några tips hur man gör med familjen? Jag kan inte säga att jag saknar något av det som jag valt bort, men det är svårt med en kille på 6 år som inte märkt några negativa konsekvenser av glutenmat och som inte vill avstå när han blir bjuden på fika hos grannar och kompisar.

-----------------

Peder R Ekström

Jag håller på att fördjupa mig i det och börjar nu se att det finns många att sprida detta till i omgivningen min.

-----------------

Kristina Wahren Engel

Läkarna kallar fläckvis håravfall (alopecia areata) för att det är: hårsäckar i vila .  :/ Man kan bli vansinnig för mindre!

-----------------

Micke Skribent ‎

Kristina: Många av läkarböckerna i deras utbildning har inte uppdaterats sedan 50-talet! Och dom måste ju säga något, om inte, för att föra dig bakom ljuset så att du kanske köper salvan doktorn skriver ut för att dölja kroppens varningstecken på att något är fel.

-----------------

Micke Skribent ‎

Många märker att efter stressade situationer eller tillstånd av depression så kan kala fläckar uppträda efter ett tag, men dessa brukar återgå efter 3-6 månader. Vid bland annat stress så förbrukas zink och då genom att skelettet snor åt sig en stor del och vid bristande näringsupptag på grund av en skadad tarm (näringsbrist) så finns inga reservdepåer för kroppen att ta av utan man kan säga att andra delar får "stryka på foten"....

-----------------

Alexandra Armandsdotter

Läkarna idag får ingen fortbildning. Den fortbildning dom får står läkemedelsbolagen för.

-----------------

Lisa Andersson

Det viktigaste för staten är att få in pengar. Det viktigaste är inte friska människor, det är inte lönsamt. Trots sjukdomskostnader så tjänar de enorma pengar på att blunda. Våra skatter gå ju inte ner, och folk får ändå inte den hjälp de behöver. De bollar mest pengar mellan varandra, staten och industrin. Ju fler de kan avlöna, ju mer pengar till staten. Vad skulle hända om vi alla blev självförsörjande och friska? Inga pengar till politikernas löner. Inga pengar till myndighetsapparaten som mest består av nickedockor som inte kan tänka en enda självständig tanke, fast de tror och beter sig som om de vet allt.

------------------

Micke Skribent ‎

Kosten är A och O, fungerar inte magen - fungerar inte kroppen - ej heller knoppen, det är ganska logiskt. En läkare och god vän sade en gång en tänkvärd sak till mig, jag citerar: "döden kommer genom munnen".

------------------

Helene Ekman

Herregud vad trist det är att se all reklam för Chisan, magmediciner, medicin mot järnbrist (anemi) etc, hmm! Tänk ändå om alla visste detta om gluten! Oj oj oj, jag DELAR!

------------------

Caroline Engström

Förbannad är vad jag blir! (bifogar bild av Dermatitis herpetiformis). Min yngsta har haft sådana där utslag, och vad tror du läkaren rekommenderat, jo, kortison så klart! Använde det aldrig utan försökt minimera gluten så gott det går. Hon äter inte glutenfritt på dagis (än) för man måste ha intyg att hon är glutenallergiker och har inte hittat en läkare som är villig att skriva ett sådant. Proverna visar så klart inget heller. Jobbigt :(

------------------

Caroline Engström

Hon är fortfarande lite uppsvälld över magen så jag är helt övertygad att det är gluten hon reagerar på.

------------------

Diana Hultberg

Caroline, du får göra som jag vi fick inte heller nåt provresultat som visade på mig och min son, jag ringde till kökschefen och berättade min oro och bekymmer och jag blev så glad att hon valde att tro på mig, men om hade hon inte gjort detta hade jag börjat laga mat och skickat med min son, utan tvekan. Så stå på dig ;-)

------------------

Lotta Hanström

Min älskade unge togs det gluten prover på när han var liten. Visade inget. Provade ändå glutenfri kost i 2 månader, men ingen förbättring i någon ände. Kanske provade vi för kort tid, men utan diagnos blir det vanlig mat med gluten på dagis så klart, jag,tacksam att de ställde upp med glutenfritt under 2  månader ändå. Han har haft det jobbigt och jag har slitit som ett djur för att få hjälp till honom. Efter flytt till Orust fick vi äntligen rätsida på mycket. Tack vare Inga och Sune på Henåns skola, människor som är guld värd, ordnade mycket upp sig. Sedan diagnos på BUP (barn och ungdomspsykiatrin) i Uddevalla. Diagnosen blev lätt autism, och efter mångårigt bråk äntligen fick vi en ordentlig utredning vilket visade celiaki, förvånad att gluten var källan som ställt till det, nej faktiskt inte! Nu mår han mycket bättre på alla plan men måste man flytta land och rike runt för att bli tagen på allvar? Måste det ta hela hans barndom?

-------------------

Lotta Hanström

Vårt kära livsmedelsverk ger jag inte mycket för. Kung Markatta tog för några år sedan in en ört man använder som sötningsmedel någonstans i världen (stevia), kommer inte ihåg var tyvärr. Den är mycket sötare än socker och skadar inte kroppen. Fick dem sälja den? Nej, den stavades inte aspartam och då skulle nog hela det noggrant uppbyggda mutsystemet havererat! Tragiskt.

-------------------

Alexandra Armandsdotter

Har själv jobbat med medicinsk reklam och varit gift med en läkare. Har både varit med att anordna och bevista sådana tillställningar som gäst. Men det är så längesen att det känns som ett annat liv. Men alltid lärde man sig något :)

------------------

Agneta Regina Söderlund

Puh, allt detta är så uppenbart. Vi i I-länderna har fått tillgång till mat och mycket mat, men förgiftas långsamt av den. Jag reagerar alltid över sån här reklam. Läkemedelsindustrin tjänar kopiöst på att läkarkåren inte har insikt och förståelse för födans betydelse, och speciellt då gluten.

-----------------

Micke Skribent ‎

Gluten är värst som direkt påverkar och skadar tarmen, en skadad tarm påverkas ytterligare av ohälsosamma tillsatser. När man går över till glutenfritt och tarmen läker, märker många att dom plötsligt inte tål det dom åt innan dom gick över till glutenfritt. Det verkar som gluten och de besvär det medför undertrycker andra besvär.

----------------

Kristina Wahren Engel

Du har så rätt för allt det du tar upp här stämmer till punkt och pricka! Synd bara att det
inte finns flera som du Micke, men det är guld värt det arbete du lägger på att hitta sanningen i detta livsmedelsträsk, mycket värt för många att DU finns!

----------------

Kristina Wahren Engel

Kan inte stämma bättre en det du skriver Micke för kroppen blir försvagad av alla dessa
tillsatser mm ... så kroppen orkar helt enkelt inte att reagera på dessa gifter men är man utan detta ett bra tag så blir kroppen starkare och sen tål man inte dessa livsmedelstillsatser längre utan får starka reaktioner istället!

--------------

Micke Skribent

Då stämmer detta bibliska utdrag bra in idag: Jeremia 23:15 Därför säger HERREN Sebaot så om profeterna: Se, jag skall giva dem malört att äta och gift att dricka....

----------------

Micke Skribent

Problematik för diagnostisering har delvis hängt upp sig på en påstådd "ärftlighet" och genetiska "markörer" som gjort att man kört fast bitvis inom dessa ramar, det andra problemet är blodprovet som inte är tillförlitligt, ej heller tarmbiopsin. Det som måste till är att se igenom "trögheten" i diagnostiseringen, det vill säga att lyssna på patienten, och se hur denna upplever en glutenfri kost. Det finns redan i andra länder en diagnostisering som går ut på att mäta antikroppar direkt i tarmslemhinnan och det provet ska vara näst intill vattentätt, men det verkar som Sverige inte är intresserade av att ta till sig detta, utan kör hellre i gamla "hjulspår" och där kan man misstänka att anledningen kan vara att hålla nere statistiken över diagnostiserade fall och fortsatt kunna sälja läkemedel för mängder av följdsjukdomar som kommer genom glutenintolerans och celiaki.

--------------




6 kommentarer:

  1. Absolut, jag håller med dig.
    Alla stämmer in till ett visst mån på t.ex aspbergers, ADHD, Borderline etc.
    Men jag tror inte att det kan räknas som en sjukdom, förrän patienten faktiskt känner att dess biverkningar av diagnosen är belastande i vardagen.
    Att man inte kan ta sig till ICA av ren skräck för att någon skall dö just p.g.a att du gick till affären.

    MvH Eriiza

    SvaraRadera
  2. Hur kommer man i kontakt med dig via mail?

    SvaraRadera
  3. Hej Irina ! Det går bra att maila mig på :
    skribenten1@hushmail.com eller medborgarrattsforeningen@gmail.com

    /Micke

    SvaraRadera
  4. Hej,
    tack för all information! Jag har försökt hitta dig på FB, men utan resultat. Vad har du för adress?
    /anna.

    SvaraRadera
  5. Har nästan ingen aktivitet på FB längre utan skriver här för det mesta.
    /Micke Skribent

    SvaraRadera
  6. Tack Micke
    DU RÄDDAR FAKTISKT LIV! Oerhört starkt av dig att orka" skriva/kriga. vi är många som stödjer en hälsosammare kropp!
    //Mackan

    SvaraRadera