söndag 8 mars 2015

Aluminium i vår mat - Den tysta dräparen - Alzheimers och demens



Förord:
Du kanske har hört det förr, att parabener, metaller och andra kemikalier i din dagliga egenvård är dåliga om de tas in i kroppen. En del säger att dessa INTE kan kan tränga in i huden och menar att du inte har något att oroa dig för.

Faktum är att mycket av det vi använder på vår hud absorberas in i vårt blodomlopp!

Tänk bara på nikotinplåster som håller nikotin som tränger i kroppen och lindrar rökbegäret utan de biverkningar rökning i sig ger, eller P-plåster (preventivmedel) där aktivt ämne absorberas genom huden för att förhindra graviditet. Vi administrerar effektiva doser genom huden till vårt blodomlopp, vilket gör det möjligt för oss att avstå från ett dagligt oralt piller i stället för ett plåster som förhindrar graviditet.


Vart tog innehållet vägen?
Hur många tänker t.ex. på VART innehållet i flaskan med lotion tagit vägen när den är tom, tyvärr gör nog många inte det, utan de köper bara en ny flaska och fortsätter smörja in sig. Använder du solkräm, läs då innehållsförteckningen INNAN du smörjer dig...sen frågar du dig, VAR tar alla dessa komponenter i krämen vägen när du smort in dig? Frågor som faktiskt är berättigade att ställa...


Olika produkter innebär olika exponeringsnivåer. Om du till exempel använder en lotion över hela kroppen och det får stanna kvar på din hud hela dagen, får du mycket mer exponering mot dessa kemikalier än om du skulle använda samma ingredienser i en ansiktsrengöring eller duschtvål som snabbt tvättas bort. Men sedan finns det vissa kemikalier som är för stora för att komma in i vårt blodomlopp, och många andra är små nog att penetrera huden.

Kanske det är dags att få lite information om detta, om man är intresserad av nuvarande och framtida hälsa? Jag tycker faktiskt det, så varsågoda:


Aluminium
Det finns i läkemedel, deodorant, med mera. Forskare håller för fullt på att ta reda på vilka risker som finns när du får i dig för mycket av denna metall. Man har man hittat höga koncentrationer av aluminium i hjärnan hos patienter som lider av Alzheimers. Forskare har bevisat att Alzheimers är en sjukdom som kommit på senare tid och beror på förändrade levnadsförhållanden och industrialiseringen. Aluminium kan mycket väl vara en av de bidragande orsakerna bakom den allvarliga sjukdomen.


Aluminiumfolie och mat
Studier visar även att ett högt aluminiumintag kan vara skadligt för människor som lider av bensjukdomar och nedsatt njurfunktion. Aluminium minskar även tillväxten av hjärnceller. Men tanke på att aluminium finns på många olika ställen kan det vara bra att se över vad du använder när du lagar mat. Många använder aluminiumfolie vid matlagning och maten kan faktiskt absorbera aluminium från folien vid matlagning.


Använder du aluminiumfolie för att bevara kall mat, så efter ett tag kommer aluminium att absorberas även där. Hur många använder inte aluminiumformar till bakverk och godis, eller köper färdigmat i aluminiumform eller förpackning av aluminium?

Professor Bassoni, chef på kemiavdelningen på Ain Shams Universitet, har gjort studier kring aluminiumfolie och matlagning har kommit fram till att halten av aluminium som absorberas är hög.


Alzheimers/demens ökar
Alzheimers/demens är starkt på frammarsch i västvärlden sedan några årtionden tillbaks. Att gluten är en viktig faktor i uppkomna tarmskador och med påföljande försämrat näringsupptag som en faktor är ju känt. Just fenomenet alzheimers/demens och glutenexponering men även brister av viktiga fettsyror och aluminiumpåverkan tar jag ingående upp i mina böcker som lästs av väldigt många.

Det som nu allt mer framkommer är att man i livmedelsproduktionens olika led behandlar spannmål och öl, bröd, mat, glass och annat med aluminiumsalter, såsom aluminiumhydroxid, aluminiumsulfat vilket givetvis stannar i maten vi äter och orsakar neurologiska påföljder i vår kropp. I Europa är det dagliga intaget av aluminium från livsmedel runt 3-10 milligram.

Den farliga biten här är mat som processas och att ingående och använda kemikalier i processer inte behöver deklareras. Aluminiumhaltiga livsmedelstillsatser har använts i livsmedelsbearbetning i över 100 år som ”Raising Agents” -jäsmedel, bakpulver, stabilisatorer, fyllnadsmedel, bulkmedel, förtjockningsmedel och sötningsmedel. Klumpmedel och färgämnen är tillåtna att användas i mat i många länder.

Experiment på råttor och möss har visat att metallen kan skada nervsystemet och fortplantningsförmågan hos djur, skada testiklar och orsaka en radikal minskning av spermier.

(här kan du läsa tidigare inlägg om alzhemers och gluten:https://modernasjukdomar.blogspot.com/2013/06/demens-och-alzheimers-och-kopplingen.html

Aluminium den tysta dräparen
För 24 år sedan inträffade en av Storbritanniens mest ökända föroreningskatastrofer inträffat. Av misstag råkade 20 ton aluminiumsulfat läckta ut i vattenförsörjningen som betjänar den närbelägna staden Camelford.

Flera år av bittra tvister följde, med människor som druckit vattnet som klagat på hälsobesvär. Det fanns statliga utredningar, som visade fram anklagelser om en mörkläggning – och under år 2004, dog en 58-årig kvinna av sviterna. Denna 58-åriga kvinna bosatt i Camelford dog i sviterna av en sällsynt och aggressiv form av Alzheimers, och vid undersökningar av hennes hjärna återfanns ovanligt höga halter av aluminium.

Åtskilliga hälsoproblem rapporterades av invånarna i staden, så som urineringsbesvär, hudbesvär, magkramper, ledvärk och diarré. Andra klagomål uppgav trötthet, minnesförlust och förtidigt åldrande.
Många processade livsmedel som behöver bakpulver eller tillsatser, såsom kakor och kex, kan innehålla aluminium. Godis kan innehålla aluminiumförstärkta karamellfärger. Det kan även återfinnas i te, kakao och maltdrycker samt i vissa viner och läsk och i de flesta förädlade livsmedel. Aluminium återfinns även i läkemedel som t.ex vid halsbränna neutraliserar magsyran, och dessa kallas för Antacida.

Det återfinns i kosmetika, solskyddsmedel och antiperspiranter samt används som ett buffertmedel i  många mediciner.
Man vet att aluminium kan vara giftigt, men det finns ingen lagstiftning som reglerar gränsvärden, förutom i dricksvatten.

När intaget av aluminium överstiger kroppens förmåga att hantera och utsöndra överskottet deponeras det i olika vävnader, som nerver, hjärna, ben, lever, hjärta, mjälte och muskler. Denna tysta besökare kryper in i kroppen och lagras in i vår hjärna.


Det som smörjs på huden absorberas av kroppen och hamnar i blodbanorna. Som jag skrev i förordet till detta blogginlägg, så tänker nog inte många på vart innehållet i lotionflaskan tagit vägen när den är tom - man köper bara en ny - utan att tänka mer på det...

Forskning visar att ansamling av aluminium i kroppen är en riskfaktor, inte bara för Alzheimers sjukdom, utan att det även kopplas till andra neurologiska tillstånd såsom Parkinsons och multipel skleros (MS), tidigare amerikanska studier har även påvisat kognitiva brister hos små barn som exponerats för större doser aluminium.



Idag är den huvudförening som används inom medicinen aluminium. Aluminium används också i 80 procent av vacciner som adjuvans (för att öka vaccinets effektivitet) När aluminium absorberas passerar det genom blodomloppet till njurarna, där det snabbt blir separerat.

Ett icke färdigt immunförsvar och främmande ämnen
Frågan man stilla kan ställa sig är vad det i förlängningen vill betyda att spruta in metaller i blodomloppet på ett litet barn där inte immunförsvaret är färdigutvecklat?


Vacciner som innehåller aluminium
Aluminiumföreningar (aluminiumhydroxid eller aluminiumfosfat) ingår som ett adjuvans i de flesta bakteriella vacciner för att höja vaccinets förmåga att stimulera kroppens antikroppsbildning.

Följande vacciner innehåller aluminiumhydroxid eller aluminiumfosfat:
Vaccin mot difteri

Vaccin mot tetanus

diTeBooster
(boostervaccin mot difteri och stelkramp)

DTPa
Infanrix (DTPa3)

Boostrix

Triaxis

DTPa-IPV
Tetravac (DTPa2)

Infanrix Polio

Boostrix Polio

DTPa-IPV-Hib
Pentavac (DTPa2)

Infanrix-Polio+Hib (DTPa3)

DTPa-IPV-Hib-Hep B
Infanrix hexa

Hep B
Engerix-B

HBVAX-PRO

Hib
Act-HIB

Cervarix

Gardasil

Prevenar

Prevenar 13

Patienter med njursvikt utsöndrar inte aluminium och aluminium kan ackumuleras och orsaka en toxisk effekt. Det är viktigt att det används aluminiumfritt vatten på personer med njursvikt när de genomgår dialys.


Att vi lever i en ”aluminiumtidsålder” med exponering för aluminium är vi nog överens om, aluminium i matlagningskärl, mat förpackad i aluminiumförpackningar, läskburkar av aluminium (glasförpackning är att föredra), aluminiumfolie till matförvaring/tillagning med mera. Många bäckar små i vardagen som kan bidra till neurologiska sjukdomar och en kanske många gånger en tidig död. Att laga mat i gjutjärnspanna är vida överlägset ur hälsosynpunkt samt att det är en källa för järn.

Mat som är kokt i aluminiumkärl eller förvaras i aluminiumfolie är en av de största källorna till aluminiumförgiftning. Vid tillagning av pastasås i aluminiumkärl frigörs ca 25 mg aluminium på 2 timmar.

Alla grönsaker som tillagas i aluminiumkärl/folie producerar ett hydroxidgift som neutraliserar magsafter, orsakar magbesvär som magsår och kolit enligt Dr A. McGuigan Washington som bedrivit omfattande forskning på området.  Försäljningen av kokkärl i aluminium är nu förbjuden i Tyskland, Frankrike, Belgien, Storbritannien Schweiz, Ungern och Brasilien.

Aluminium i form av salter finns naturligt i livsmedel eftersom växterna tar upp från marken och vattnet. Obearbetade livsmedel kan innehålla mellan 0,1 mg och 20 mg aluminium per kg. Te, vissa örter och bladgrönsaker speciellt kan ha naturligt höga nivåer.

Den kan överföras till livsmedel från köksredskap och förpackningsmaterial såsom folie och kartonger. En studie visade att cirka 20 procent av aluminium i kosten kom från användningen av köksredskap i aluminium och aluminiumfolie. Vidare bör tomater, rabarber, kål och många bärsorter inte tillagas i aluminiumkärl.

Bröd och bakverk innehåller relativt höga halter av aluminiumsalter, men även vissa sorters smältost, och tandkrämer. Det finns även som förorening i modersmjölksersättning. Sojabaserade har visat sig innehålla 10 gånger mer aluminium än mjölkbaserade formler.

En undersökning från Hong Kong 2006 visar den ungefärliga intaget av aluminium från kosten i mg/person och vecka:
Frankrike 11
Australien 16.8 (man), 13.3 (kvinna)
Nederländerna 21.7
Schweiz 30.8
Japan 31.5
Hong Kong 36
Storbritannien 37.8
Finland 46.9
USA 56 - 63 (man), 49 (kvinna)
Tyskland 77 (man), 56 (kvinna)
Sverige 91 (kvinna)
Kina (landsbygd) 238

I Europa är följande tillsatser som innehåller aluminium för tillfället godkända att användas i livsmedel:

Färgämnen

E 173 Aluminium
Får endast användas för färgning av ytan till sötsaker avsedda som garnering på bakverk och kakor. Denna färg får inte säljas till konsumenter som sådan.
Även andra godkända färgämnen kan innehålla aluminium, när aluminiumlacker som framställts av dessa har använts. Aluminiumlacker framställs genom att färgämnen får reagera med aluminiumoxid i vattenlösning.

Övriga
E 520 Aluminiumsulfat. Aluminiumsulfat används för att fälla ut protein, exempelvis under ölbryggningsprocessen. Det stärker också strukturen hos grönsaker under bearbetning. Biverkningar: Aluminium hämmar upptaget av B-vitaminer.

E 521 Aluminiumnatriumsulfat. Framställd från naturliga aluminiumsulfat. Det stärker strukturen av grönsaker under bearbetning. Det används som surhetsreglerande och blekmedel i mjöl. Hittade i mjöl, ost, konfekt.

E 522 Aluminiumkaliumsulfat. Det används som syrakälla i bakpulver för bageriprodukter, bakade vid hög temperatur. Det stabiliserar också färger. Används i industribakpulver.

E 523 Aluminiumammoniumsulfat. Det används som syrakälla i bakpulver för bageriprodukter, bakade vid hög temperatur. Det stabiliserar också färger. Används i industribakpulver.
Konsistensmedel, surhetsreglerande medel, bevarar produktens färg.

E 541 Natriumaluminiumfosfat, surt. Syntetiskt framställda från aluminium, fosforsyra och natriumhydroxid. Surhetsreglerande, emulgeringsmedel används i bakverk, ostprodukter, konfektyr, köttfärs, fryst fisk, stuvningar. En risk för barn, äldre och personer som lider av njur- och hjärtbesvär. Aluminium försämrar kalcium och fosfor upptag av kroppen. Möjlig koppling till benskörhet, Parkinsons och Alzheimers sjukdom.

Jäsningsmedel
E 554 Natriumaluminiumsilikat. Producerad av flera naturliga mineraler. Mineralsalt, klumpförebyggande medel. Används i salt, torkade mjölkersättningar, äggmix.

E 555 Kaliumaluminiumsilikat. Producerad av flera naturliga mineraler. Används som klumpförebyggande medel. Hittade i torra produkter, men knappast använd.

E 556 Kalciumaluminiumsilikat. Producerad av flera naturliga mineraler. Används som klumpförebyggande medel. Används i torra produkter (mjölk), men knappast använd.

E 558 Bentonit. En naturlig typ av lera från vulkaniskt ursprung. Blekmedel, filtermedium, emulgeringsmedel och antisammanbakningsmedel. Används i farmaceutiska medel för extern användning, ätbara fetter och oljor, socker, vin. Känd för att blockera porerna.

E 559 Aluminiumsilikat (kaolin). En fin oftast vit lera som bildats genom vittring av aluminiumhaltiga mineraler (t.ex. fältspat). Inga kända biverkningar, utom att i stora mängder kan orsaka tarmobstruktion och tumörer. Mineralsalt, används klumpförebyggande medel i läkemedel och viss torrmjölk. Används i kosmetika, blockerar hudporer.

Klumpförebyggande medel
E 1452 Aluminiumoktenylsuccinatstärkelse. Tillverkas genom förbehandling av stärkelse med oktenylbärnstenssyraanhydrid och behandlas sedan med aluminiumsulfat. Filmdrageringsmedel för kapslar och tabletter. Används i kosttillskott.

Alun/thaisten är en aluminiumförening. (potassium alum på engelska)

Aluminiumsalt                        
Aluminiumsalter har använts länge i antiperspiranter/roll-on för att de hejdar både lukt (genom att vara bakteriedödande) och fukt (genom att stoppa utsvettningen). Exakt hur det senare går till vet man inte. Möjligen täpper aluminiumföreningarna helt enkelt till svettkörtlarna så att svetten inte kommer ut. Beskrivningen "metallen verkar genom att bilda komplex mellan mucopolysackarider i svettkörteln och minskar därigenom på mekanisk väg svettningen" låter som ett annat sätt att säga just det. 


Enligt norska forskare kan dagligt rollande i armhålorna leda till att man får i sig 50 gånger den rekommenderade dagsdosen av aluminium. Tidigare har det rapporterats om att ett högt intag av aluminium kan leda till en förhöjd risk för bröstcancer.


För en del metallföreningar, bland annat aluminiumklorid och aluminiumzirkonium, så krävs varningstext på förpackningen: "Använd inte på irriterad eller skadad/sprucken hud".


Ägg, vitlök, koriander, bönor och aminosyrakomplex bidrar till att frigöra kroppen från aluminium. En kost låg på kalcium och hög på fosfor ökar aluminiumabsorptionen markant.

Man bör således vara noga med att hålla en balanserad kost för att undvika överdriven exponering för aluminium från ett litet urval av livsmedel och studera innehållsförteckningar över tillsatser väldigt noggrant samt att se över sina mediciner!






http://www.lakartidningen.se/OldPdfFiles/2000/21260.pdf
http://emedicine.medscape.com/article/165315-treatment
http://www.mbm.net.au/health/500-585.htm
http://home.earthlink.net/~joannefstruve/_wsn/page2.html
http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/vaccinationer/fragor-och-svar/vacciner-och-sakerhet/
http://www.naturalhealth365.com/gardasil-vaccine-dangers-1341.html
http://vaccinechoicecanada.com/science-supporting-vaccine-risk/link-between-neurological-and-immune-disorders/
http://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007%2F978-1-4614-4788-7_89
http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/healthyliving/cancercontroversies/deodorants/deodorants-and-cancer
http://www.telegraph.co.uk/news/health/9119528/Is-aluminium-really-a-silent-killer.html
http://www.zentrum-der-gesundheit.de/aluminium-in-lebensmitteln-ia.html
http://www.washingtonpost.com/national/health-science/does-aluminum-in-pans-and-antiperspirants-lead-to-alzheimers-disease/2013/05/03/e2726998-ae75-11e2-98ef-d1072ed3cc27_story.html
http://www.expressen.se/halsoliv/hall-dig-torr/
https://www.sein.de/aluminium-das-allgegenwaertige-gift/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25593370
http://www.healthysolutionsnow.com/dangerous-cookwares
http://www.apotea.se/bamse-solspray-spf-30-200-ml
http://www.apotea.se/sok/?q=solskydd
http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19940128000095
http://www.nivea.se/products/Body-care/in-shower-body-moisturizers/in-shower-body-lotion

http://www.evira.fi/portal/se/livsmedel/information+om+livsmedel+/sammansattning/medel+som+forbattrar+livsmedel/tillsatser/information+om+enskilda+tillsatser/tillsatser+som+innehaller+aluminium

Aluminum in food pdf: http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.cfs.gov.hk%2Fenglish%2Fprogramme%2Fprogramme_rafs%2Ffiles%2FRA35_Aluminium_in_Food_e.pdf&ei=r3b9VJeDKqL9ywPQzIDgDw&usg=AFQjCNFpxWWrniDFGNytzFRO7akNp18vxg&sig2=bHXYeV42dGJFQcCVBQ5ADA&bvm=bv.87611401,d.bGQ&cad=rja

http://www.inchem.org/documents/jecfa/jecmono/v024je07.htm
http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19800613000040
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?varuid=54035
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?varuid=50797
http://www.helpfreetheearth.com/news496_aluminum.html
http://www.everydayexposures.com/toxins/toxic-metals/aluminum
http://www.n2e4u.com/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=65
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11373585/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23601064 http://www.welt.de/gesundheit/article114269537/Wie-Aluminium-Nervenzellen-in-den-Tod-treibt.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=sappino%20aluminium%20chloride%20mammary
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16522524

Zatta P, Lucchini R, van Rensburg SJ, Taylor A. The role of metals in neurodegenerative processes: aluminum, manganese, and zinc. Brain Research Bulletin. 2003;62(1):15–28.

Spofforth J, Edin lRC, Eng MRC. Case of aluminium poisoning. The Lancet. 1921;197(5103):p. 1301.

Chusid JG, Pacella BL, Kopeloff LM, Kopeloff N. Chronic epilepsy in the monkey following multiple intracerebral injection of alumina cream. Proceedings of the Society for Experimental Biology and Medicine. 1951;78:53–54.

Lukiw WJ, Kruck TPA, Crapper McLachlan DR. Alterations in human linker histone-DNA binding in the presence of aluminum salts in vitro and in Alzheimer’s disease. NeuroToxicology. 1987;8(2):291–301.

García T, Esparza JL, Giralt M, Romeu M, Domingo JL, Gómez M. Protective role of melatonin on oxidative stress status and RNA expression in cerebral cortex and cerebellum of aβpp transgenic mice after chronic exposure to aluminum. Biological Trace Element Research. 2010;135(1–3):220–232.

Abd-Elghaffar SK, El-Sokkary GH, Sharkawy AA. Aluminum-induced neurotoxicity and oxidative damage in rabbits: protective effect of melatonin. Neuroendocrinology Letters. 2005;26(5):609–616. 

Shaw CA, Petrik MS. Aluminum hydroxide injections lead to motor deficits and motor neuron degeneration. Journal of Inorganic Biochemistry. 2009;103(11):1555–1562. 

Ribes D, Colomina MT, Vicens P, Domingo JL. Impaired spatial learning and unaltered neurogenesis in a transgenic model of alzheimer’s disease after oral aluminum exposure. Current Alzheimer Research. 2010;7(5):401–408. 

Zatta P, Zambenedetti P, Reusche E, et al. A fatal case of aluminium encephalopathy in a patient with severe chronic renal failure not on dialysis. Nephrology Dialysis Transplantation. 2004;19(11):2929–2931.

Wisniewski HM, Wen GY. Aluminium and Alzheimer’s disease. Ciba Foundation Symposium. 1992;169:142–154.

Bush AI, Tanzi RE. Therapeutics for Alzheimer’s disease based on the metal hypothesis. Neurotherapeutics. 2008;5(3):421–432.      

Toxitet av aluminium pdf: http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.atsdr.cdc.gov%2Ftoxprofiles%2Ftp22.pdf&ei=onf9VMaFLKncywOQ4YLgAw&usg=AFQjCNE2GYz7Ob65_qQzu9H7ZOz0aBZLHg&sig2=nY2OC0LdNgiICXidnLDDdA&bvm=bv.87611401,d.bGQ

Empirical data confirm autism symtoms related to aluminum, pdf:  http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=18&cad=rja&uact=8&ved=0CF4QFjAHOAo&url=http%3A%2F%2Fpeople.csail.mit.edu%2Fseneff%2FEntropy%2Fentropy-14-02227.pdf&ei=uHn9VPHsD8r5ywO2voKQBQ&usg=AFQjCNFV8qJYtJUhcAMC2k95TrPaYNeW-w&sig2=-q9ouIgEWOnWIfUr9f0w0w&bvm=bv.87611401,d.bGQ


Taggar:  #aluminium, #aluminiumkärl, #alzheimers, #demens, #aluminiumförgiftning, #aluminiumförpackningar,
#aluminiumform, #aluminiumfolie, #gluten, #hudbesvär, #karamellfärger, #aluminiumimaten, #aluminiumimedicin, #minnesbesvär, #neurologiskabesvär, #aluminiumsalter, #tidigtåldrande, #vaccin, #fiskgratäng, #makrillitomatsås, #hjärnan, #hälsa, #äträtt, #rollon, #bodylotion, ##penetrering, #huden, #blodomloppet, #absorption, #modersmjölkersättning,

4 kommentarer:

  1. Hur kommer det sig att Sverige ligger så mycket högre än andra länder i tabellen över intag via kosten? Det kan väl inte enbart bero på att några länder förbjudit kokkärl med aluminium?

    SvaraRadera
  2. Hur är det med Aluminium chlorohydrate och potassium alum i deo?

    SvaraRadera
  3. Många restaurangkök och småbarns bespisningar använder sina gamla giftiga kok-kärl ..,

    SvaraRadera
  4. Professor Christopher Exley vid Keele Universitet i Oxford, England har funnit att aluminium orsakar ADHD, Autism samt MS och Alzheimers. Han har även funnit ett sätt att binda (kelera) aluminiumet och få ut det ur kroppen. Mineralvatten med ett högt innehåll av silika i kombination med mineralsalterna i vätskeform bildar acitylsyra (stavning?) i magsäcken vilket binder aluminiumet och man kissar således ut det. Vid stora mängder kan man se det i urinet.

    SvaraRadera