Glutenintolerans, glutenkänslighet, celiaki, autoimmuna sjukdomar och allergi. Skadorna av gluten och processade mejerier visar sig allt längre ner i åldrarna. Vården behandlar bara kroppens symtom att något är fel, ingen föreslår kostbyte. Tarmskador ger näringsbrist, anemier och följdsjukdomar. Forskning pågår säger man...Vad kostar detta? Folk blir allt sjukare. Miljarder läggs i löner och till forskning som inte leder någon nämnvärd stans alls, mer än till kryptiska utlåtanden.
måndag 16 mars 2020
Stora Kosthandboken finns nu som ljudbok!
Idag 16 mars 2020 släpptes Stora Kosthandboken som ljudbok! Boken omfattar 7 timmar och 40 minuter och mycket lärorik inlärning utlovas! Filstorlek 465 MB.
Du hittar boken här: Stora Kosthandboken som ljudbok
Registerförteckning över Stora Kosthandboken som ljudbok och e-bok:
Om boken
Bokens baksidestext
Prolog av Peter Wahlbeck
Författarens förord
Första koststilen – gluten och mejerifri - grunden
Underrubriker:
Hur ska jag planera och lägga min dag upp för gluten/mejerifri kostföring?
Att äta ute på restaurang
Att äta på restaurang utomlands
Intoleranser
Fällor att se upp med - gluten
Andra källor att se upp med
Ett allt mer utbrett fusk och fula knep för att spara pengar
Fällor att se upp med - mjölk–kasein–laktos
Kaffe och nickelallergi
Matrotation - variera och växla i din kost för bättre hälsa
Vilka råvaror kan jag då tryggt köpa?
Dagligt intag av mineraler och vitaminer
Recept för dig som känner att du vill ta ett steg längre i denna första koststil
Andra koststilen – Lär dig äta rätt (gluten och mejerifri) - Introduktion
Underrubriker:
Ny information möter alltid motstånd
Myriader av olika diagnoser
Förgiftningen
Kroppens olika cykler under dygnet
Utsöndringsprocessen
Betydelsen av vätskan i maten
Att införa varje morgon
Drick aldrig till maten
Hur mycket ska vi då dagligen dricka?
Vår mat
Övervikt en folksjukdom
Magsäcksoperationer
Homo sapiens (människan) och tillagad mat
Simulerad mat
En tilltalande förpackning
Att manipulera våra kroppar
Djurförsök
Olika kategorier av mat och den biologiska anpassningen
Människans anpassning
Hemorrojder och fiberfattig kost
Hur och på vilket sätt ska vi då äta?
Tillagning förstör maten
Lagad mat försämrar hälsan
Vår hälsa och animaliska produkter
Det sunda förnuftet
Onödiga sjukdomar
Gallstensbesvär
Levern - ett av våra viktigaste organ
Bukspottkörteln
Bukspottkörteln och blodsockret
Gallan
Leversjukdomar och den moderna civilisationen
Samband mellan förstoppning och lever – gallbesvär
Levern och ögonsjukdomar
Huden och levern
Migrän och levern
Levercancer
Otto Warburgs fynd redan år 1923
Urinsyra
Diabetes
Tinnitus
Cancer
Människan och köttätande djur
Olika matsmältningskanaler
Skrönan om stort intag av protein
Protein byggs upp av aminosyror
En energikrävande nedbrytningsprocess
Proteinet
Proteinbehovet per dag
De viktiga aminosyrorna
Aminosyrebanken
Kött och näringsvärde
Myten om vitamin B12 och kött
Recept koststil 2
Tredje koststilen – Den vegetariska/veganska
Vägen till den ultimata hälsan (gluten och mejerifri)
Cancer – den moderna civilisationens gissel
Självförgiftningen
Vi backar tiden med 350 år
Naturmänniskan versus civilisationsmänniskan
Det egna tänkandet raderas - allt måste bekräftas av ”experter”
Som vi sår får vi skörda
Äter vi det vi borde?
Stadslivet
Kaffet – det mörka växtgiftet
Kaoset i magen - ett skräckscenario?
En välfylld matsmältningsapparat
Vi äter helt fel och väljer sjukdom
Tjocktarmen (kolon) - en onödig del?
Framgångsrika resultat
Sköldkörteln
Den sjukdomsbringande tjocktarmen (kolon)
Renande organ drabbas
Cancer angriper aldrig friska organ
Matsmältningen och dess funktioner
De olika stationerna i matsmältningen
Den fantastiska tjocktarmen
Den bakteriefria tunntarmen och det nyfödda barnet
Den ständiga kampen i vårt inre
Slaskhinken och kloaken
Tarmfickor - divertikulos
Dålig andedräkt
Förfallet fortsätter
Den speciella gifthärden – ändtarmen (rektum)
Människan och primaten
Äpplet ”förgås” och ägget ruttnar
Cancer är svamp
Bröstcancer
Cancergåtans lösning
Genom hela systemet och upp i munnen
Cancer - en sjukdom som omfattar hela kroppen
Att förebygga cancer
Återställning
Förfallen tjocktarm - prolaps (nedfall-faller framåt i buken)
Gammal kunskap måste lyftas fram
Nyckeln till hälsa
Reumatisk värk och cancer
Ett sunt och friskt blod är grunden för hälsa
Levande föda
De vilda djuren - är de sjuka av vad de äter?
Kan vi bara köra på i invanda hjulspår eller bryta trenden?
Ett fruktansvärt synsätt på sina medmänniskor
Cancer och geografisk utbredning
År 1932 var Danmarks ledande i Europa i antalet cancerfall
Kaffe och kött – försurande faktorer
Vad ska man då äta?
Syrabildande kost
Basbildande kost
Kolsyreförgiftning
Odlingsmarkernas mineralfattighet och utarmning
Läkaren och kosten
Det fördärvade och ohälsosamma vetet
Magnesiumbrist och vetskap i dåtid
Cancer, brister och livsstil
Vi reagerar inte – förrän det är försent
Återta hälsan
Tre historiska cancerfall
Om man visste redan då varför har inget hänt tills idag?
Läkaren ställer aldrig ”rätt” frågor
Vid ett konstaterande av cancer
Godartad respektive elakartad tillväxt
Kloka ord
Den viktiga syra/basbalansen
Listor över basiska och syrabildande livsmedel:
Lista över grönsaker och rotfrukter
Lista över frukter/bär
Lista över sötningsmedel
Lista över sädesslag/korn/mjöler
Lista över bönor/linser, baljväxter, groddar/nötter/frön
Lista över kött/fisk/skaldjur/ägg
Lista över fetter och oljor
Lista över mjölk/yoghurt, ost
Lista i kategorin övrigt:
Kalciumkällor – bra att veta
Järnkällor – bra att veta
Recept koststil 3
Om du har cancer
Gör dina egna mjölksyrade grönsaker
Hälsans tolv budord av professor Stig Bengmark
Slutord av författaren
Tips och övrigt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar