måndag 16 mars 2020

Stora Kosthandboken finns nu som ljudbok!

www.kostinformation.se

Idag 16 mars 2020 släpptes Stora Kosthandboken som ljudbok! Boken omfattar 7 timmar och 40 minuter och mycket lärorik inlärning utlovas! Filstorlek 465 MB.

Du hittar boken här: Stora Kosthandboken som ljudbok


Registerförteckning över Stora Kosthandboken som ljudbok och e-bok:

Om boken

Bokens baksidestext

Prolog av Peter Wahlbeck

Författarens förord

Första koststilen – gluten och mejerifri - grunden

Underrubriker:

Hur ska jag planera och lägga min dag upp för gluten/mejerifri kostföring?

Att äta ute på restaurang

Att äta på restaurang utomlands

Intoleranser

Fällor att se upp med - gluten

Andra källor att se upp med

Ett allt mer utbrett fusk och fula knep för att spara pengar

Fällor att se upp med - mjölk–kasein–laktos

Kaffe och nickelallergi

Matrotation - variera och växla i din kost för bättre hälsa

Vilka råvaror kan jag då tryggt köpa?

Dagligt intag av mineraler och vitaminer

Recept för dig som känner att du vill ta ett steg längre i denna första koststil

Andra koststilen – Lär dig äta rätt (gluten och mejerifri) - Introduktion

Underrubriker:

Ny information möter alltid motstånd

Myriader av olika diagnoser

Förgiftningen

Kroppens olika cykler under dygnet

Utsöndringsprocessen

Betydelsen av vätskan i maten

Att införa varje morgon

Drick aldrig till maten

Hur mycket ska vi då dagligen dricka?

Vår mat

Övervikt en folksjukdom

Magsäcksoperationer

Homo sapiens (människan) och tillagad mat

Simulerad mat

En tilltalande förpackning

Att manipulera våra kroppar

Djurförsök

Olika kategorier av mat och den biologiska anpassningen

Människans anpassning

Hemorrojder och fiberfattig kost

Hur och på vilket sätt ska vi då äta?

Tillagning förstör maten

Lagad mat försämrar hälsan

Vår hälsa och animaliska produkter

Det sunda förnuftet

Onödiga sjukdomar

Gallstensbesvär

Levern - ett av våra viktigaste organ

Bukspottkörteln

Bukspottkörteln och blodsockret

Gallan

Leversjukdomar och den moderna civilisationen

Samband mellan förstoppning och lever – gallbesvär

Levern och ögonsjukdomar

Huden och levern

Migrän och levern

Levercancer

Otto Warburgs fynd redan år 1923

Urinsyra

Diabetes

Tinnitus

Cancer

Människan och köttätande djur

Olika matsmältningskanaler

Skrönan om stort intag av protein

Protein byggs upp av aminosyror

En energikrävande nedbrytningsprocess

Proteinet

Proteinbehovet per dag

De viktiga aminosyrorna

Aminosyrebanken

Kött och näringsvärde

Myten om vitamin B12 och kött

Recept koststil 2

Tredje koststilen – Den vegetariska/veganska
Vägen till den ultimata hälsan (gluten och mejerifri)

Cancer – den moderna civilisationens gissel

Självförgiftningen

Vi backar tiden med 350 år

Naturmänniskan versus civilisationsmänniskan

Det egna tänkandet raderas - allt måste bekräftas av ”experter”

Som vi sår får vi skörda

Äter vi det vi borde?

Stadslivet

Kaffet – det mörka växtgiftet

Kaoset i magen - ett skräckscenario?

En välfylld matsmältningsapparat

Vi äter helt fel och väljer sjukdom

Tjocktarmen (kolon) - en onödig del?

Framgångsrika resultat

Sköldkörteln

Den sjukdomsbringande tjocktarmen (kolon)

Renande organ drabbas

Cancer angriper aldrig friska organ

Matsmältningen och dess funktioner

De olika stationerna i matsmältningen

Den fantastiska tjocktarmen

Den bakteriefria tunntarmen och det nyfödda barnet

Den ständiga kampen i vårt inre

Slaskhinken och kloaken

Tarmfickor - divertikulos

Dålig andedräkt

Förfallet fortsätter

Den speciella gifthärden – ändtarmen (rektum)

Människan och primaten

Äpplet ”förgås” och ägget ruttnar

Cancer är svamp

Bröstcancer

Cancergåtans lösning

Genom hela systemet och upp i munnen

Cancer - en sjukdom som omfattar hela kroppen

Att förebygga cancer

Återställning

Förfallen tjocktarm - prolaps (nedfall-faller framåt i buken)

Gammal kunskap måste lyftas fram

Nyckeln till hälsa

Reumatisk värk och cancer

Ett sunt och friskt blod är grunden för hälsa

Levande föda

De vilda djuren - är de sjuka av vad de äter?

Kan vi bara köra på i invanda hjulspår eller bryta trenden?

Ett fruktansvärt synsätt på sina medmänniskor

Cancer och geografisk utbredning

År 1932 var Danmarks ledande i Europa i antalet cancerfall

Kaffe och kött – försurande faktorer

Vad ska man då äta?

Syrabildande kost

Basbildande kost

Kolsyreförgiftning

Odlingsmarkernas mineralfattighet och utarmning

Läkaren och kosten

Det fördärvade och ohälsosamma vetet

Magnesiumbrist och vetskap i dåtid

Cancer, brister och livsstil

Vi reagerar inte – förrän det är försent

Återta hälsan

Tre historiska cancerfall

Om man visste redan då varför har inget hänt tills idag?

Läkaren ställer aldrig ”rätt” frågor

Vid ett konstaterande av cancer

Godartad respektive elakartad tillväxt

Kloka ord

Den viktiga syra/basbalansen

Listor över basiska och syrabildande livsmedel:

Lista över grönsaker och rotfrukter

Lista över frukter/bär

Lista över sötningsmedel

Lista över sädesslag/korn/mjöler

Lista över bönor/linser, baljväxter, groddar/nötter/frön

Lista över kött/fisk/skaldjur/ägg

Lista över fetter och oljor

Lista över mjölk/yoghurt, ost

Lista i kategorin övrigt:

Kalciumkällor – bra att veta

Järnkällor – bra att veta

Recept koststil 3

Om du har cancer

Gör dina egna mjölksyrade grönsaker

Hälsans tolv budord av professor Stig Bengmark

Slutord av författaren

Tips och övrigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar